Albert Willemsen

DTS Ede wint zonder te imponeren

9 november 2019 om 20:46 Voetbal

EDE DTS Ede heeft zeker nog niet de grote vorm van vorig jaar te pakken. Toch lukte het ook in mindere doen bij Nunspeet de volle winst te pakken: 1-2.

,,Wel een verdiende overwinning'', oordeelde Jeroen Spies. ,,Wij wisten niet te imponeren, maar kwamen niet of nauwelijks in de problemen. De 1-2, een zondagsschot, (Job Hoogendoorn) viel pas in de laatste minuut.''

,,De eerste twintig minuten waren prima van onze kant. We kwamen ook op een voorsprong. Na een handsbal, wist Jasper Verstraten (op archief foto) de terechte strafschop te benutten. Wij verzuimden een tweede doelpunt te maken. Na het eerste gedeelte, was er te weinig diepgang bij ons. Er werd te veel in de bal gespeeld'', had de DTS Ede trainer geconstateerd.

In het tweede bedrijf kwamen de Edenaren opnieuw uit een dood spelmoment op 0-2. Een corner van Jesse Buikema werd door Remco Speelziek, die opnieuw in de spits speelde, benut. ,,De wedstrijd was eigenlijk gespeeld. Het niveau was van beide kanten niet best'', luidde het oordeel van Spies.

DTS Ede houdt de aansluiting met de subtop. Het komt nu op de ranglijst naast buurman Bennekom. ,,Het moet zeker nog beter van onze kant. Zeker in aanvallend opzicht laten wij veel te weinig zien. Het tempo moet ook nog zeker hoger'', blijft Jeroen Spies kritisch.

Zaterdag speelt DTS Ede de bekerwedstrijd bij zondag derdeklasser Rood Wit uit Groesbeek. Een week later komt DOS'37 naar Ede.