Archieffoto
Archieffoto Melvin Taribuka

SDV Barneveld baalt na wéér een gelijkspel

10 november 2019 om 13:00 Voetbal

BARNEVELD Vanaf de zevende minuut keek SDV Barneveld tegen een achterstand aan. Vlak voor rust werd het zelfs 0-2 voor WHC uit Wezep. Een benutte strafschop van Luuc Knul gaf SDVB weer hoop. Diep in blessuretijd kopte Mark van Oudbroekhuizen de 2-2. Het betekende het vijfde gelijke spel, in acht wedstrijden, voor de Barnevelders.

Je zou denken dat de SDVB'ers met blijdschap van het veld stapten. De jacht op de 2-2 was beloond, maar dat was niet zo. En terecht, want twee minuten na de gelijkmaker legde Maarten van de Groep de bal panklaar neer voor Stefan Schuring. De jonge invaller had een leeg doel voor zich, maar kalde de bal tot ontsteltenis van de Barnevelders hard over de lat.

Meteen na afloop zocht Johan de Man Schuring op en sprak zijn aanvaller bemoedigende woorden toe. ,,Zoiets doet hij niet expres, dan heeft het toch geen enkele zin om hem de grond in te boren'', legde de trainer van SDVB uit. ,,Hij viel goed in met zijn snelheid en kwam op het goede moment voor het doel. Wat hij verkeerd deed was hij wilde schieten, zo'n bal moet je gewoon tegen je poot laten komen. Dan is het al goed. Ik heb tegen hem gezegd, dit hoort er ook bij. Het is een leermoment voor hem.''
,,Maar wel heel jammer, want ik had hem eigenlijk al geteld. Vijf keer gelijk spelen in acht wedstrijden is gewoon te veel'', vindt De Man. ,,Al ben ik nu wel blij dat we er in ieder geval in slaagden om die 2-0-achterstand weg te werken."

Door Peter Pos

EdeStad.nl wil de volgers van het Edese voetbal nog beter informeren over de competities waarin clubs uit de gemeente Ede actief zijn. Om die reden selecteert de redactie elk weekend enkele wedstrijdverslagen van voetbalclubs uit de regio. Het gaat om artikelen over clubs die in een competitie actief zijn bij een of meer clubs uit de gemeente Ede.