Afbeelding
Arjen Gerritsma

Toptrainer Speelziek op zijn plek bij Sparta Nijkerk

12 november 2019 om 07:00 Voetbal

EDE Liefst 21 prijzen behaalde de Edenaar Eric Speelziek vanaf het moment (2000) dat hij hoofdtrainer werd. Dat resulteerde in negen promoties. De laatste was afgelopen zomer met Sparta Nijkerk naar de derde divisie. Wat is het geheim van de succesvolle trainer?

De nu 53-jarige Speelziek was in het verleden een getalenteerde voetballer bij DTS, FC Wageningen, Lunteren en Rheden. Als trainer was de Edenaar actief bij TEC, Rheden, DTS Ede, Bennekom, USV Hercules en Sparta Nijkerk. Daar waren ook drie degradaties (twee keer DTS en eenmaal TEC). In de periode 2005-2007 trainde Speelziek twee clubs tegelijk. Bennekom was de enige vereniging waar geen prijzen werden behaald. Daar ook besloot hij zelf tussentijds op te stappen.

DTS'ER Eric Speelziek wordt door velen nog gezien als een echte DTS'er. ,,Tot voor kort was ik er twee of drie jaar niet meer geweest. De manier waarop met club iconen als Jan Fluit, Bert Beerdsen, Harold Verwoert, Evert van de Visch en Ron Polman is om gegaan, heeft mij zeer geraakt. Ook het feit dat men na mijn vertrek aangaf meer aandacht aan de eigen jeugd te willen geven, heeft me gestoken. Dit terwijl in mijn periode in de beslissingswedstrijden tegen SDVB en DOVO er zeven spelers uit eigen opleiding meededen. Daarna is zelfs het tweede team van DTS uit de competitie gestapt en zijn zo'n beetje alle hoogste jeugdelftallen gedegradeerd. Maar het blijft wel mijn club. De hartelijke manier waarop ik onlangs werd ontvangen, deed mij zeer goed.''

Lees hier het volledige artikel als premiumverhaal op EdeStad.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Wim van Kessel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie