Ron Wien overhandigde KNVB-vertegenwoordiger Yvo Cobussen een traditioneel Edesche Boys-shirt.
Ron Wien overhandigde KNVB-vertegenwoordiger Yvo Cobussen een traditioneel Edesche Boys-shirt. Kevin van den Born

Edesche Boys houdt drie punten in huis

17 november 2019 om 17:33 Voetbal

EDE Edesche Boys won zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Dierensche Boys met 4-2,

Eip Janssen

,,Een meer dan terechte zege. Misschien had de score hoger moeten zijn. Maar ik koester de punten. Het is al een paar jaar geleden dat de Boys drie wedstrijden achtereen ongeslagen bleef", grapte Edesche Boys trainer Frank Koch. Hij had zijn huiswerk goed gedaan. Dat was in het seizoen 2015/2016. VVLK (1-0) , Elsweide (7-1) en tussendoor een gelijkspel tegen Valburg (3-3) was toen de oogst.

,,Nee, een reden voor een feest is het niet. Maar ik ben wel gelukkig met deze reeks. De ploeg kan - mits gedisciplineerd spelend - vrij goed voetballen. Het enige wat er wel uit moet, is het praten tegen een scheidsrechter. Vijf keer geel wegens onbenulligheden is niet goed. En zeker niet met de kleine selectie die wij hebben."

In de eerste helft was de thuisclub al de betere ploeg. ,,Maar het vizier stond niet op scherp. Dan worden we bij een ingooi ook nog verrast en staat het 0-1", baalde Frank Koch zichtbaar.

De Edesche Boys trainer wisselde in de rust aanvallend. ,,Invaller Yassin Dadort betaalde het vertrouwen al snel uit en scoorde de 1-1. Khalid Koukouh, Stefan Elbertsen en Ferroucci Kleijer brachten de tussenstand op 4-1. Daarna kregen we legio kansen. Maar het was meermaals 'net niet' en de gasten scoorden nog 4-2."

Edesche Boys neemt in de vijfde klasse nu de zesde plaats in met acht punten. Zondag gaat Edesche Boys op bezoek bij SSA Ratti Socii. Een ploeg met vijf punten. ,,Een kans ons omhoog te werken."

Op de vraag of de trainer, die vaak niet twee keer per week kan trainen, een vertrek voor ogen heeft in de winterstop, was hij duidelijk in zijn antwoord: ,,Ik heb nog aan niemand aangegeven wat mijn plannen zijn. Als de club daarover wil spreken, ben ik daartoe bereid. Vooralsnog bevalt het mij goed. Natuurlijk zijn er zaken voor verbetering vatbaar, maar waar niet? Ik weet dat er op de achtergrond hard aan gewerkt wordt. Ik concentreer mij op het veld en wil de club graag omhoog stuwen", maakt Frank Koch duidelijk.

SHIRT RUIL Voor de wedstrijd werd door bestuurslid Ron Wien aan KNVB-vertegenwoordiger Yvo Cobussen een traditioneel Edesche Boys shirt overhandigd. ,,Dat krijgt later in het museum dat op het KNVB-centrum in Zeist wordt gemaakt, een mooie plaats. De Boys kreeg van ons een KNVB-shirt", aldus KNVB-vertegenwoordiger Yvo Cobussen. Die de Boys dus op meerdere fronten zag winnen.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie