Martin Rozeboom
Martin Rozeboom Theo Beumer

Martin Rozeboom wijst Ede/Victoria de weg

1 december 2019 om 06:56 Voetbal

EDE Ede/Victoria behaalde haar derde zege op rij. Almen werd met 4-3 verslagen. Er was een hoofdrol weggelegd voor Martin Rozeboom. Met twee assists en een doelpunt wees de aanvaller de Edenaren de weg.

,,Overall gezien was het geen goede wedstrijd'', vatte Danny Suitela samen. ,,Maar als er één ploeg had moeten winnen, waren wij het.''

De trainer zag zijn ploeg sterk starten, maar viel daarna terug. ,,Vanuit de omschakeling kwamen wij op 0-1 achter (Tom Kruisselbrink). Gelukkig wist Geoffrey van de Kamp met een vrije trap de stand weer op gelijke hoogte te brengen.''

,,Hoewel het spel de tweede helft nog steeds niet goed was, zat er meer voetbal in. Kwam ook omdat Roderick Coleridge en Robert Ambroziak in het veld kwamen. Zij stonden wissel omdat zij niet getraind hadden. Nog net binnen het uur kwamen wij op voorsprong. Martin Rozeboom wist vanaf de achterlijn nog net de bal voor te geven. Een speler van Almen schoot de bal in eigen doel.''

Rozeboom maakte een kwartier later zelf de 3-2, nadat net daarvoor Almen opnieuw van uit de omschakeling had gescoord. In de laatste reguliere minuut besliste Ambroziak de wedstrijd definitief op aangeven van Rozeboom. Daarom had de treffer van Almen in extra tijd alleen nog een statische waarde: 4-3.

Ede/Victoria staat nu samen met Barneveld en Gorssel op een gedeelde achtste plaats. ,,Zoals al eerder aangegeven, zijn wij dit seizoen niets verplicht. Maar wij kijken stiekem toch nu naar het linkerrijtje'', bekende Danny Suitela, die nog opmerkte dat naast Martin Rozeboom er een hoofdrol was weggelegd voor linksback Rianto Diephuis.

Zaterdag speelt Ede/Veluwe bij Veluwse Boys, wat op de vijfde plaats staat.