Georgy Theus scoorde eerste doelpunt voor Lunteren.
Georgy Theus scoorde eerste doelpunt voor Lunteren. Theo Beumer

Lunteren schiet uit haar slof

7 december 2019 om 20:29 Voetbal

LUNTEREN Lunteren won dit seizoen nog niet vaak. Maar als het dan wel aan de goede kant van de score blijft, is het direct flink. FC Horst werd met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd.

,,Een hele goede wedstrijd van ons'', liet een opgetogen Dennis van den Berg weten. ,,Wij hebben FC Horst onze wil opgelegd. De instelling was de laatste weken al heel goed. Nu het spel dus ook. Daarvoor heb ik de jongens ook een compliment gegeven.''

,,Een bewijs van het druk zetten, was de snelle 1-0'', ging de trainer verder. ,,Robert van den Broek zette zelfs druk in hun zestien meter. Daardoor kon de bal breed gespeeld worden naar Hans van Essen, die scoorde.''

,,Ook daarna wisten wij dit spel vast te houden. Wesley Theuns, die weer in de basis stond en het goed deed, maakte de 2-0. Een door een benutte strafschop van Rick Degenaar was het binnen een half uur 3-0.''

,,De laatste tien minuten voor de rust, ging het gas er van af. De linies waren toen ook even te groot. FC Horst wist ook terug te komen tot 3-1.''

,,Na de rust pakten wij het goede spel weer op. Nadat Rick Degenaar nog een goede kans op de 4-1 had gemist, deed hij dat even later alsnog uit een ingestudeerde corner. Na een goede actie van Max Degenaar, lukte het Wesley Theuns zijn tweede treffer van de dag aan te tekenen: 5-1. Zijn broer Georgy Theuns wist met zijn eerste doelpunt voor Lunteren de eindstand op 6-1 te zetten.''

,,Wij hebben vandaag laten zien een prima elftal te hebben. De selectie is ook blessurevrij. Bij het trainen had ik een man of twintig. Ik kan veel keuzes maken. Zo zaten vandaag Thom Rijnders en Evert Bouw op de bank'', liet Dennis van den Berg weten.

Lunteren staat inmiddels op een tiende plaats. De voorsprong op een PD plaats is, ook al door het afhaken van FC Dinxperlo, opgelopen tot tien punten. Zaterdag is er nog de wedstrijd bij middenmoter Veensche Boys. ,,Het zou mooi zijn als wij de lijn van FC Horst kunnen doortrekken'', besluit Dennis van den Berg.