Theo Beumer

FC Jeugd laat honderd procent kansen liggen en speelt gelijk

8 december 2019 om 16:41 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft op bezoek bij het Amersfoortse Quick 1890 AFC dure punten laten liggen. Na negentig minuten spelen was de brilstand (0-0) niet verbroken.

Eip Janssen

,,Hadden we vandaag gewonnen was de periodetitel gezien de andere uitslagen voor FC Jeugd geweest. Ik heb zeker zeven honderd procent kansen geteld. Maar, en de reden is me onduidelijk, al hadden we nog een uur gespeeld, scoren was er niet bij geweest", somberde FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti.

In de eerste helft kwam FC Jeugd vier keer 1 op 1 met de Amersfoortse doelman. Maar die leek een magneet te hebben waardoor de bal niet in het doel wilde.

,,In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Achterin werkelijk niets weggegeven. Maar het is een cliché, ik weet het maar wie niet scoort wint ook niet."

Mouhouti beseft dat de wedstrijd komende zondag tegen SML onder druk komt te staan.

,,De eerste periode gaat over twaalf wedstrijden. Een gelijkspel tegen het Arnhemse SML is voldoende. Ik heb ze gisteravond (zaterdagavond) bekeken tegen VDZ. Het is net als FC Jeugd een voetballende ploeg. Het zal niet gemakkelijk worden maar FC Jeugd gaat ervoor", sluit Mohammed Mouhouti gedecideerd af.

De stand aan kop in de derde klasse is als volgt: 1. FC Jeugd 11-24, gevolg door VDZ (11-19), APWC en SML (10-18).

De belangrijke wedstrijd FC Jeugd – SML begint zondagmiddag om 14.30 uur.