Afbeelding
Theo Beumer

Marcel van der Hoop terug bij Blauw Geel '55

12 december 2019 om 20:15 Voetbal

EDE Marcel van der Hoop (archieffoto) wordt met ingang van het nieuwe seizoen (2020/2021) technisch manager bij derdeklasser Blauw Geel '55.

Eip Janssen

Na zijn afscheid in 2016 als een succesvolle hoofdtrainer van Blauw Geel '55 keert de bij SKV vertrekkende hoofdtrainer terug bij zijn oude club!

,,Ik ben een echte Blauw Geler die al meer dan 42 jaar lid is van de club. Als speler van het eerste elftal speelde ik meer dan driehonderd wedstrijden. Als de club dan bij je aanklopt om als technisch manager Blauw Geel '55 te helpen, gaat je gevoel meespelen. Uiteindelijk heb ik voor – en tegen argumenten tegen elkaar afgewogen en deze beslissing genomen", aldus Marcel van der Hoop.

Hij heeft vanavond (donderdag) de spelersgroep van SKV ingelicht.

REFERENTIES In zijn eerste seizoen (2012) als hoofdtrainer werd Marcel van der Hoop kampioen. Blauw Geel '55 promoveerde naar de eerste klasse. In de vijf seizoenen dat hij hoofdtrainer was haalde hij met het eerste elftal tweehonderd punten!

Na zijn periode bij Blauw Geel '55 is Marcel van der Hoop bij een aantal andere verenigingen (Stroe, SDS en SKV) in de regio hoofdtrainer geweest.

Met de terugkeer van bij 'zijn club' haalt de technische commissie van Blauw Geel '55 niet alleen veel voetbalkennis in huis maar ook een cultuurbewaker. Van der Hoop in het bezit van het TC1 diploma, kent de club door en door. ,,Ik ken vrijwel iedereen binnen de vereniging. Dat komt goed uit. Natuurlijk is er veel werk aan de winkel. Maar met de groep echte Blauw Gelers die mij daarbij helpen, ben ik echt optimistisch."  

TAAK Zijn belangrijkste taak is het verder vormgeven van het technische beleid, dit in samenwerking met het hoofd Jeugdopleidingen Rob Sillissen en de jeugdcommissie.

,,Bedoeling is binnen Blauw Geel '55 vooral eigen opgeleide spelers te laten doorstromen naar de selectieteams. In die nieuwe rol staan onder andere oud eerste-elftalspelers Eric Jonker, Eric Kuhlman, Eelco Harms, Pim Raadgever, Herman van Holland, Floris ten Ham en Wibo Tijsseling mij bij."

,,Met het aantrekken van Marcel van der Hoop denkt het Blauw Geel '55 bestuur de juiste persoon man in huis te hebben gehaald. De combinatie van de voetbaltechnische kennis en gelijktijdig de bijzondere cultuur van de vereniging is hem wel toevertrouwd. Ik wens Marcel veel succes in zijn nieuwe rol en zie uit naar een langdurige samenwerking", aldus Blauw Geel '55 bestuurder Martijn Groot Kormelink.

Of de nieuwe technisch manager betrokken wordt bij het aantrekken van de nieuwe hoofdtrainer is het duo duidelijk.

,,Er zijn een groot aantal kandidaten binnen. Er is zeker nog geen keuze gemaakt. Ik verwacht dat Marcel van der Hoop daarbij betrokken wordt. Zij moeten tenslotte samenwerken aan een Blauw Geel '55 toekomst", eindigt Martijn Groot Kormelink.

,,Hoewel het kort dag is en dat nog niet uitgebreid besproken is, verwacht ik dat mijn advies in deze mee zal spelen", besluit Marcel van der Hoop.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie