Ted Walker

Veenendaal minder goed dan gedacht

15 december 2019 om 11:30 Voetbal

VEENENDAAL Bij voetbalvereniging Veenendaal ontbreekt het aan stabiliteit. Op sommige momenten speelt het aantrekkelijk en dominant voetbal, maar amper vijf minuten daarna kan het ook zomaar door de ondergrens zakken. Een wedstrijd met twee gezichten werd het tegen Zwart Wit zaterdagmiddag ook en daardoor verloor de thuisploeg -zeker op basis van de tweede helft- terecht met 1-3.

Wie na de eerste helft naar huis was gegaan -wat te begrijpen was in verband met de hevige regenval- zou niet kunnen snappen dat Zwart Wit de punten wist te pakken. Veenendaal speelde dominant voetbal, had de bal en was eigenlijk heer en meester. Precies zoals Habib al Mohsinawi het graag ziet. De oefenmeester is sinds zijn komst naar de club bezig met iets neerzetten en dat bleek ook in de eerste vijfenveertig minuten.

,,Iedereen had graag de bal, we konden continu doorvoetballen en kwamen via Alfred van Doorn terecht op voorsprong", blikte de trainer terug. ,,Ik kon echt genieten van ons spel en er leek helemaal niets aan de hand."

Toch veranderde direct na rust alles. De bezoekers kwamen na de onderbreking op 1-1 en vanaf dat moment stortte Veenendaal in. Geen enkele speler nam het voortouw om de boel te repareren en niemand leek de bal meer in de voeten te willen. ,,Onze ondergrens is enorm diep", concludeerde ook Al Mohsinawi. ,,Dan merk je dat we een jeugdige groep zijn. Erg talentvol, maar nog niet volwassen genoeg. Dat breekt je in dit soort wedstrijden op."

Uit het niets leek Alfred van Doorn tegen de verhouding in de 2-1 te maken, maar niemand zag buitenspel...behalve de grensrechter. Hierdoor kreeg Veenendaal opnieuw een tik te verwerken en daarvan profiteerden de bezoekers. Zij kwamen na een uur spelen een 1-2 voorsprong en vanaf dat moment leek het duel gespeeld. Echte wisselmogelijkheden had Al Mohsinawi ook niet. Want ondanks dat Veenendaal een brede selectie heeft, lijken enkele spelers niet aan te kunnen haken bij het niveau wat de trainer verlangt.

Met man en macht werd gezocht naar de gelijkmaker en daardoor nam Veenendaal nog meer risico. Van de ruimte achterin profiteerde Zwart Wit in de laatste minuten en daardoor kwam een eindstand van 1-3 op het scorebord. ,,Dat wij vandaag verliezen, kwam door onszelf. Niet door de tegenstander. Wij moeten mannelijk worden. Gebeurt dat, dan kan dit een leuk seizoen worden. Je ziet dat we voetballend een van de beste zijn, maar nu de mentaliteit nog."

door Jeroen van der Veer

EdeStad.nl wil de volgers van het Edese voetbal nog beter informeren over de competities waarin clubs uit de gemeente Ede actief zijn. Om die reden selecteert de redactie elk weekend enkele wedstrijdverslagen van voetbalclubs uit de regio. Het gaat om artikelen over clubs die in een competitie actief zijn bij een of meer clubs uit de gemeente Ede.