Pieter van de Grift
Pieter van de Grift Pauw Media

Pieter van de Grift nieuwe trainer Blauw Geel '55

21 januari 2020 om 23:28 Voetbal

EDE Pieter van de Grift (archieffoto) wordt de nieuwe trainer van voetbalvereniging Blauw Geel '55. Hij volgt de na dit seizoen bij Blauw Geel '55 vertrekkende David Wagensveld op. De 60-jarige Van de Grift is op dit moment werkzaam bij Candia'66 in Rhenen.

Eip Janssen

De Ameronger trainde eerder DVSA, Kesteren, Odysseus '91 en Terschuurse Boys. Met Candia'66 bezet de nieuwe Blauw Geel '55 trainer nu de tweede plaats achter VVA Achterberg.

,,Pieter van de Grift was voor ons geen onbekende trainer'', laat Martijn Groot Kormelink namens de Edese derdeklasser weten. ,,Er waren veel sollicitanten. Uiteindelijk is met drie goede kandidaten een gesprek gevoerd. De spelersraad en technische commissie waren het snel eens. Unaniem was men van mening dat Van de Grift de beste kandidaat was. Maandagavond zijn de afrondende gesprekken gevoerd. Hij heeft een contract voor een jaar maar wederzijds is wel de intentie uitgesproken een klangere periode samen te werken."

,,Ik kreeg via via de tip dat Blauw Geel '55 belangstelling had. Ik heb mijn huidige vereniging Candia' 66 onmiddellijk op de hoogte gesteld. Zij waren ook met mij in gesprek en hadden de intentie te verlengen. Ik ben van normen en waarden en zo ga je met elkaar om", laat Pieter van de Grift desgevraagd weten.

De spelersgroep en het bestuur van Candia' 66 zijn gisteren (dinsdagavond) van zijn besluit op de hoogte gesteld.

,,Zij vonden het jammer dat ik vertrek, maar begrijpen het wel. Ik ben een trainer die vrijwel overal langere tijd werkzaam ben geweest. Ik ben geen clubhopper en probeer in een jaar of drie /vier wat op te bouwen. Dat is mij tot nu toe vrij goed afgegaan. Ik hoop en verwacht dat die tendens zich bij Blauw Geel '55 doorzet."

,,Dat is precies wat ik bedoel. Een trainer krijgt bij ons alle tijd en ruimte aan de toekomst te werken. Plezierig is ook dat hij onze nieuwe technische man Marcel van der Hoop goed kent", gaat Groot Kormelink verder.

,,Dat klopt. Ik ben ervan overtuigd goed met Marcel (Van der Hoop, red.) te kunnen samenwerken. Of de spelersgroep compleet blijft? Daar is nog niet over gesproken. Ik weet wel dat de intentie van de huidige derdeklasser is om op termijn een stabiele tweedeklasser te worden. Er zullen de komende periode de nodige gesprekken met spelers volgen", gaat de nieuwe trainer verder.

Van de Grift volgt het Edese voetbal en dus Blauw Geel '55 vrij intensief. ,,Ik kijk elk weekeinde even op jullie sportsite", aldus de in het dagelijks leven als docent in Veenendaal werkzame Van de Grift.

Zowel Pieter van de Grift als Martijn Groot Kormelink zijn blij met de deze week rondgekomen verbintenis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie