Tom van Ginkel, links op de foto, maakte de 1-0 voor Advendo.
Tom van Ginkel, links op de foto, maakte de 1-0 voor Advendo. Theo Beumer

Advendo'57 neemt afstand van onderste plaats

25 januari 2020 om 19:00 Voetbal

EDERVEEN ,,Een belangrijke zege. Met de 5-2 winst op Teuge nemen wij nu vijf punten afstand van de onderste plaats'', concludeerde Jan Fluit na het duel tussen de nummers dertien en veertien van de derde klasse B.

,,Het begin van ons was rommelig. Wij gingen mee met het spel van Teuge. Maar gaandeweg lukte het ons meer druk te zetten. Na een prima actie van Rik Kelderman wist Tom van Ginkel de openingstreffer te scoren'', had de trainer gezien.

,,Nadat wij de nodige kansen hadden gemist, werd Rik Kelderman onderuit gehaald. Peter Roks maakte de strafschop. En kort voor de rust werd een voorzet van Henk Jan van de Berkt in eigen doel gegleden. Met een 3-0 ruststand was er dus niets aan de hand.''

,,Nadat Martijn van den Dikkenberg nog een dot van een kans had gemist, kwam Teuge uit een verre inworp van de teruggehaalde Jasper van Oorspronk terug op 3-1. Vervolgens werd het ook nog 3-2 omdat een snelle inworp van doelman Ewald van Manen mislukte. Wij waren het even helemaal kwijt. Teuge had de kansen op 3-3'', had Fluit opgeschreven.

,,Gelukkig herpakten wij ons. Een voorzet van Martijn van den Dikkenberg werd door Niels van Ginkel binnen gewerkt. Dat was een opluchting. En via een heel mooi doelpunt van Rik Kelderman, ook weer na een assist van Martijn van den Dikkenberg, kwam de eindstand op 5-2.''

,,Een dik verdiende overwinning, waarbij wij het onszelf onnodig moeilijk hebben gemaakt'', keek Jan Fluit terug.

Advendo'57 nam dan wel afstand van Teuge, het verschil met een veilige positie is nog steeds acht punten. En Rood Wit staat daar, met een punt voorsprong, ook nog tussen. ,,We weten dat het niet makkelijk zal zijn dat verschil te overbruggen. We moeten gewoon proberen een aantal wedstrijden te winnen. Voordeel is wel dat de selectie zo goed als helemaal fit is. Zaterdag moeten wij naar koploper VVOP. Daar hebben wij niets te verliezen'', sluit Jan Fluit af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie