SDS '55 boekte uitzege bij Prins Bernhard

25 januari 2020 om 19:11 Voetbal

WEKEROM SDS '55 heeft een 1-4 zege behaald bij Prins Bernhard in Uddel.

,,Een verdiende zege op een slecht bespeelbaar veld. Een kleine fase in de tweede helft maakten we het onszelf onnodig moeilijk. Maar over het geheel gezien ben ik content met de competitiestart na de korte winterpauze", opende SDS '55 trainer Ronald Tulen.

In de eerste helft zette Lennart Ploeg de Wekeromse promotie kandidaat op een verdiende 0-1 voorsprong.

,,Er waren nog wat kleine mogelijkheden, maar echte kansen bleven uit. De thuisclub wist ons niet echt in de problemen te brengen. We gingen met een goed gevoel de rust in."

In de tweede helft kwam de Uddelse vierdeklasser op een 1-1 tussenstand door Gert Schouten.

,,Dat was onnodig. Daarna pakten we het goed op. Lennart Ploeg zette SDS '55 op een 1-2 voorsprong. De 1-3 kwam op naam van Jos van Roekel (archieffoto). In die fase tussen de 1-2 en 1-3 hadden we meer moeten scoren", keek Tulen terug.

De thuisclub probeerde uiteraard de bakens wat te verzetten, maar daarvoor was SDS '55 te sterk. Het was weer Jos van Roekel die de 1-4 scoorde. Beide spelers (Lennart Ploeg en Jos van Roekel) hebben samen al drieëntwintig doelpunten gescoord", vulde de SDS '55 trainer aan.

SDS '55 is goed uit de winterstop gekomen en nadert koploper KSV Fortissimo tot op vier punten.

,,Ik kijk naar de resultaten van mijn eigen ploeg. We hebben het voorlopig niet in eigen hand. Maar elke winstpartij voert de druk op een koploper op. Dus laten we voorlopig maar driepunters scoren. Dan zien we later wel", sluit Tulen af.

SDS'55 staat in de vierde klasse C nu tweede.  KSV Fortissimo gaat aan de leiding met vier punten voorsprong. Daarachter volgt EFC '58 op zes punten van de koploper.