Afbeelding
Theo Beumer

Benidorm-trip geeft Otterlo vleugels

25 januari 2020 om 19:47 Voetbal

OTTERLO Uit ervaring weet ik dat een tripje in de winterstop positief of negatief kan uitvallen. Ik heb het idee dat de vakantie in Benidorm ons goed heeft gedaan'', liet een verheugde Ronald Lieftink weten. ,,Tegen Terschuurse Boys speelden wij onze beste wedstrijd van het seizoen. Ik denk dat de 3-0 eindstand meer dan verdiend is.

De trainer van Otterlo was ook zo reëel dat het heel anders had kunnen aflopen als Terschuurse Boys in de beginfase een bal voor open doel niet had naast geschoten. ,,Het geeft ook aan dat het allemaal flinterdun is.'' ,,Het was inderdaad een dot van een kans van Tomas Vaarkamp'', reageerde collega Willem van 't land. Zo'n bal moet er gewoon in. Dan krijg je wellicht een andere wedstrijd.''

,,Daarna waren wij grotendeels de bovenliggende partij'', nam Lieftink weer het woord. ,,Kwamen ook op 1-0 voorsprong door Dennis van de Bunt. Dat was misschien wat een toevalstreffer, maar wel verdiend. Wij hadden ook halverwege met 3-0 kunnen voorstaan. Marco van Rooijen een paar keer en ook Arnout Lagerweij kregen hun kansen.'' ,,Wij konden daar weinig tegenover stellen'', oordeelde Van 't Land.

,,Na de rust was het in eerste instantie gelijkwaardig. Wij kregen een strafschop na een overtreding op Jop Stöfsel. Marco van Rooijen benutte de elfmeter. Uiteindelijk maakte Jop zelf ook nog een mooie goal. Het werd 3-0, waar een verschil met vijf, zes doelpunten heel normaal zou zijn geweest'', vond Lieftink.

,,Wij begonnen nog wel goed aan de tweede helft. Hadden een paar goede aanvallen. Tot de terechte strafschop, waar Gerwin Berkhof de overtreding maakte. Daarna was het klaar. De 3-0 was voor de statistieken'', meende Van 't Land.

,,Het was een prestatie van het collectief. Iedereen scoorde minimaal een zeven. Ik moet zeggen dat het ook goed te merken was dat Jeroen Janssen weer meedeed. Dat zorgt voor een stukje extra stabiliteit'', merkte Lieftink nog op.

Omdat koploper VVOP gelijkspeelde en nummer twee Terschuurse Boys dus verloor, staat Otterlo niet alleen vijfde, maar is het verschil met VVOP nog maar drie punten. ,,Het kruipt allemaal naar elkaar toe. Als je in deze klasse een serie van vijf, zes overwinningen neerzet, ben je de koning'', besloot Ronald Lieftink.

Ook Willem van 't Land weet dat het krachtsverschil minimaal is. ,,Wij zijn niet goed uit de winterstop gekomen. Waren ook niet compleet. Zeker een Gydo Vos misten wij. Zaterdag tegen Zeewolde moeten wij ons herpakken. Ik heb alle vertrouwen er in dat het goed gaat komen'', eindigt Willem van 't Land.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
1-0
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie