Walking Football deelnemers Blauw Geel '55
Walking Football deelnemers Blauw Geel '55 Eip Janssen

Walking Football Blauw Geel '55 zoekt aanvulling

26 januari 2020 om 11:18 Voetbal

EDE Sinds een jaar of vijf heeft Blauw Geel '55 een Walking Football afdeling. Afgelopen zaterdag gaven een twintigtal enthousiaste deelnemers voor een aantal toeschouwers een demonstratie.

Eip Janssen

Het plezier spatte eraf. Niet alleen op een veldje maar ook daarbuiten. ,,Dat is de kracht van Walking Football. Niets hoeft alles mag. Nou ja, in beperkte mate uiteraard", licht Piet Koenders toe.

De nieuwe tak van de voetbalsport is zeer geschikt voor 55-plussers die vanwege fysieke beperkingen niet (meer) kunnen deelnemen aan een balsport. ,,Er mag niet worden gerend, snelwandelen is nog wel toegestaan", lacht de ook aanwezig Louis Bleeker. ,,Ik heb tot voor kort met heel veel plezier meegedaan. Sta nu na een operatie even buitenspel. Maar wie wat de toekomst nog brengt", zegt de voormalige DTS Ede en KSV Fortissimo speler.

Een bal wordt voorbij het kleine doel geschoten. ,,Loop eens even door en haal die bal. Het is koud", roept een deelnemer. ,,Als ik ren word ik afgefloten tijdens een partijtje. Dus rustig aan", wordt geantwoord.

LEUK ,,Dit is nu waarom ik hier zo'n plezier heb verteld Fortissimo lid en nu bij Blauw geel '55 Walking Football beoefenende Piet Koenders.

,,De groep is zeer gemêleerd samengesteld. Wat we wel gemeen hebben is het plezier, zowel vooraf als achteraf. Henny de Haan opent het clubhuis rond een uur of negen. Een bakkie koffie of theedrinken en de wereldzaken doornemen. Vanaf een uur of tien wordt onder leiding van trainer Freddy Titaley, na een warming up, allerlei oefeningen gedaan met als sluitstuk een partijtje. En ja, na de douche is de 'derde helft' in het clubhuis heel gezellig. Jammer, dat Henny (De Haan, red) zo vroeg sluit", gieren de deelnemers.

Toch hebben zij een wens.

,,Ik hoop dat geïnteresseerde mannen of vrouwen een keer vrijblijvend komen meetrainen. Op het veld van Blauw Geel '55, Peppelensteeg 5 in Ede kun je zelf zien of deze voetbalvariant je bevalt. Een ding is zeker dat de koffie klaar staat", aldus regelaar Fred Muller.

LEEFTIJD SPEELT GEEN ROL Hij vertelt dat reisafstand en leeftijd voor een aantal deelnemers geen enkel bezwaar is.

,,Een speler komt wekelijks uit Beuningen. Het oudste lid (Cor van Seumeren, red.) vanmiddag afwezig is 83-jaar. Het is een sociaal gebeuren, waarbij zoals gezegd hardlopen verboden is. Maar dat geldt ook voor tackles of slidings. Er zijn op dit moment 22 leden maar er kunnen er meer bij. Gerdo Hazelhekke heeft ons de afgelopen periode weer op weg geholpen. Hij komt nog af en toe kijken. Maar met Freddy Titaley wordt de ingeslagen weg voortgezet. Wie je ook vraagt, iedereen komt met plezier. Nieuwkomers voelen zich snel thuis. Ik zou zeggen kom eens kijken. Laat je de koffie of thee smaken, doe mee en wordt lid. De deelnemersprijs is schappelijk", besluit Muller enthousiast.

Meer info www.blauwgeel '55

Piet Koenders (rechts) en Anne de Vries (Lunteren) nu nog licht geblesseerd hopen snel weer aan te sluiten.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie