Henry Zegers

DTS Ede omzeilt lastige klip

1 februari 2020 om 19:54 Voetbal

EDE ,,Het was een hele lastige wedstrijd. De eerste helft speelden wij vol tegen de wind in. Uiteindelijk wil je wel terecht met 0-1 bij Go Ahead Kampen. En daar ben ik enorm blij mee'', liet Jeroen Spies weten.

,,Door die omstandigheden was het zaak de eerste helft door te komen. Dat lukte. Vooral toen wij het iets anders neerzetten. Gaandeweg kregen wij na de rust steeds meer ruimte. Speelden de counter met Jurriën van der Horst en Jamal Ouassif niet goed uit. En de ingevallen Frank Hol raakte de lat'', had de DTS Ede trainer gezien.

Hol werd uiteindelijk toch de matchwinner. Een paar minuten voor het einde van de reguliere speeltijd schoot hij uit een pass van Jasper Verstraten in de verre hoek. ,,Er volgde een onbegrijpelijk lange blessuretijd. Go Ahead ging pompen. Wij gaven geen krimp'', constateerde een tevreden Spies.

Ede staat op plaats drie. Het verlies met de nummers 1 en 2 DFS en SVZW bleef intact. ,,Wij willen proberen een leuk serietje neer te zetten, voordat er een break is van twee weken. Dat betekent dus winnen van Nunspeet en Bennekom. Eerst thuis Nunspeet. Normaal gesproken moet je die kunnen pakken'', besluit Jeroen Spies.