Afbeelding
Ted Walker

Advendo'57 wint eerste uitwedstrijd van het seizoen

15 februari 2020 om 19:59 Voetbal

EDERVEEN Advendo'57 won haar eerste uitwedstrijd van het seizoen. Bij Veenendaal werd een verrassende 1-2 zege geboekt. Daarmee kunnen de Ederveners nog hoop houden op klassenbehoud.

Omdat de straffe wind dwars over het veld stond, was het lastig voetballen. Zeker met een aantal corners was het voor de Ederveners alle hens aan dek. Voor de rest kon het goed meekomen met de opponent, die in november nog eerste stond, maar bezig is met een vrije val. Met vijf nederlagen op rij voor de ambitieuze ploeg van de in Ede ook bekende trainer Habib al Mohsinawi, troffen de Ederveners Veenendaal op het juiste moment.

Kansen waren er de eerste drie kwartier over en weer. Niels van Ginkel raakte de lat, terwijl Tom van Ginkel van dichtbij over schoot. Ook Dirko Bos had nog een aardige schietkans. Aan de andere kant toonde Ewald van Manen nog eens uit het goede keeperhout te zijn gesneden.

In het tweede bedrijf waren er minder kansen. De eerste van Advendo ging er in. Dirko Bos legde de bal terug op Tom van Ginkel, die raak mikte. Advendo leek op rozen te zitten toen Rik Kelderman een vrije trap binnen schoot. Jorino Kleijn bracht een kleine tien minuten voor tijd de spanning terug. Waar Veenendaal alles op alles zette, gaf Advendo geen krimp. Via Rik Kelderman en Martijn van den Dikkenberg waren er kansen op 1-3. Maar uiteindelijk bleek ook de 1-2 voldoende voor de eerste driepunter op vreemde bodem.

,,Echt een teamprestatie'', oordeelde Jan Fluit. ,,Tegen Rood Wit was het dan vorige week minder, maar wij zijn na de winterstop in goede vorm. Dit geeft niet alleen vertrouwen, maar ook de burger moed. Het verschil met een veilige plaats (AGOVV) is nog vier punten. Dat waren er elf.''

Na de korte break van twee weken, volgt de thuiswedstrijd tegen SKV.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie