Henry Zegers

DTS Ede naar laatste acht districtsbeker

29 februari 2020 om 16:45 Voetbal

EDE DTS Ede heeft zicht geplaatst voor de laatste acht van de districtsbeker. DFS Opheusden werd op eigen terrein met 2-3 verslagen.

Trainer Jeroen Spies wilde niet spreken van een stunt. ,,Dan win je van een ploeg die in een hogere klasse speelt. DFS staat dan wel bij ons in de competitie bovenaan, wij zijn een van de ploegen die hen kunnen verslaan. Thuis speelden wij ook 0-0.''

,,Ik vind, en dat werd ook bevestigd door de tegenstander, dat onze zege verdiend was. Onder moeilijke weersomstandigheden, op een drassig veld, hebben wij goed gespeeld. Wat mij ook deugd deed, dat bleek dat wij een brede selectie hebben. Door veelal kleine blessures waren acht jongens afwezig. Dat konden wij goed opvangen.''

DTS kwam al vroeg via Jurriën van der Horst op voorsprong. Anouar Tmim en Frank Hol stonden aan de basis. ,,Daarna hadden wij een strafschop moeten krijgen na een overduidelijke handsbal'', baalde Spies. Dat deed hij ook over de gelijkmaker, op slag van rust. ,,Dat was balverlies van Jasper Verstraten. Naïef dat dit juist net voor rust ons overkomt.'' Remy Raterink scoorde.

,,In de tweede helft straften wij twee keer een fout van DFS keihard af. Beide keren stond 'Mootje' (Mohamed Laukili) aan de basis. Frank Hol maakte de 1-2. En nadat DFS op 2-2 was gekomen (Alper Yaldiz), was het Anouar Tmim die het winnende doelpunt maakte. Wij speelden zeer gedisciplineerd.''

DTS Ede plaatst zich nu voor de laatste acht van de beker. RKZVC, de nieuwe club van Spies, zou de tegenstander kunnen zijn. ,,Zij moeten eerst donderdag nog bij SVZW winnen. Maar daar hou ik mij nog niet mee bezig. Ik hoop op een mooie tegenstander, het liefste thuis. En als je dan wint, doe je mee in de grote KNVB beker. Dat is natuurlijk ook heel leuk.''

Eerst staat weer alles in het teken van de competitie. ,,Zaterdag komt CSV Apeldoorn naar ons toe. Daar hebben wij nog een appeltje mee te schillen. Uit verloren wij met 2-0. Wij gaan opnieuw proberen een mooie serie neer te zetten'', besluit Jeroen Spies.