Daphne van Kruistum werd zwaar op de huid gezeten door de verdedigsters van Eldenia. Geert Nieuwenhuis

Gelijkspel voor DTS Ede dames 1

29 februari 2020 om 21:48 Voetbal Deel je nieuws

Het was even slikken voor de dames van DTS Ede, na een prachtig serie van 7 overwinningen was er vandaag dan een gelijkspel tegen de dames van Eldenia. Of dit verdiend was? Op basis van de eerste helft zeker, maar op basis van de tweede helft niet.
Ondanks dat de belangen vooraf duidelijk waren voor DTS begon de wedstrijd weer slap aan de zijde van DTS. DTS begon met een 3-4-3 opstelling om van begin af aan de druk op de laatste linie van Eldenia groot te maken. Echter speelde Eldenia zich hier bij tijd en wijle knap onderuit. Bij DTS speelden veel speelsters onder hun niveau, kwamen steeds een stapje te laat en de pasing was gewoon zwak te noemen. Toch kwam DTS in de 6de minuut op voorsprong. Een penalty werd door Gera op den Kelder wederom feilloos binnengeschoten (1-0). De druk zou nu toch minder moeten worden, maar Eldenia kwam al snel terug op gelijke hoogte. In de 8ste minuut was er een doelpunt die overduidelijk in buitenspel gemaakt werd. Ondanks dat de grensrechter hier terecht voor vlagde en de waarnemer van de scheidsrechter later ook erkende dat dit doelpunt onterecht was toegekend, was de stand weer gelijk. DTS kwam maar niet in haar ritme en bleef slordig voetballen. En hierdoor kregen ze in de 19de minuut nogmaals een tegendoelpunt te verwerken. In de laatste linie werd geprobeerd een speelster uit te kappen wat tot balverlies leidde. De spits van Eldenia maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje en scoorde de 1-2. DTS bleef overigens wel meer in balbezit en kreeg via Jill Pijnappels nog een dot van een kans op de gelijkmaker. Eldenia, dat moet gezegd worden, speelde een prima partij.

Na rust als gebruikelijk een ander DTS, nu wel met werklust en goede druk naar voren. Dit leidde tot best veel kansen voor DTS, maar als zo vaak misten ze het scorend vermogen. De druk werd groter en Eldenia kwam nauwelijks nog voor het doel van DTS. Maar 1 keer lukte dit wel, een speelsters van Eldenia kreeg een vrije doorgang naar het doel van DTS Ede, maar gelukkig pareerde Renate Verhoeven knap deze kans. Veel schoten van DTS bestookte het doel van Eldenia maar gingen over, naast of werden knap gestopt door de keepster.

In de 74ste minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Sofie werd schuin voor het doel vrijgespeeld en schoot de bal laag in de verre hoek 2-2. Met nog een kwartier te spelen had DTS nog tijd genoeg om een voorsprong te pakken. Kansen voor Eveline Zech (kopbal) schoten van Daphne van Kruistum en Joelle de Bondt troffen net geen doel.
De ultieme kans kwam dan toch in de 88ste minuut, Sofie Houba werd van achter in het strafschopgebied onderuit gehaald en de scheidsrechter wees naar de stip. Gera op den Kelder, normaal gesproken de penalty specialist, schoot nu echter hard middendoor maar de bal ketste via de lat over het doel. Ook dat is voetbal waar vreugde en teleurstelling elkaar snel opvolgen. Door dit gelijke spel is de achterstand op koploper Saestum weer opgelopen naar 6 punten en op Eindhoven 3 punten. Volgende week spelen de dames uit tegen de koploper Saestum en dan zal duidelijk worden of DTS Ede nog mee zal doen om het kampioenschap.