Afbeelding
Theo Beumer

FC Jeugd zet titelaspiraties voort

1 maart 2020 om 20:53 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft bij HDS (Leersum) een 2-4 zege behaald.

Eip Janssen

,,HDS mag dan wel onder in het rechterrijtje staan. Het is een lastig te bespelen ploeg. Zij staan compact, verdedigen en loeren op de counter. Daarnaast schuwen zij het duel niet. FC Jeugd wil graag voetballen maar dat werd erg lastig gemaakt", opende de toch tevreden FC Jeugdtrainer Mohammed Mouhouti.

FC Jeugd behoudt na deze zege de leiding in de derde klasse West 1 en ligt op koers voor promotie. SML op drie punten lijkt de belangrijkste belager te zijn.

,,Nog negen wedstrijden. Wij rekenen ons nog niet rijk. Gewoon elke wedstrijd het beste geven en dan zien we wel hoever het komt", was Mouhouti realistisch.

Hij zag zijn ploeg in de elfde minuut via Elmeris Avdic op 0-1 komen.

,,In die periode werd goed gevoetbald. In de slotfase eerste helft maakte Ilker Öztürk er 0-2 van. Altijd een mooi moment als je de rust ingaat."

Binnen twee minuten zorgde HDS speler Wilco van Drie voor de aansluitingstreffer. 

,,Daarna pakten wij het snel op. Een overtreding op Mustafa Tirgil (archieffoto) leverde een terechte strafschop op. Ahmet Kiliç nam zijn verantwoordelijkheid en het was 1-3", ging de trainer verder.

Voordat Elmeris Avdic de 1-4 scoorde was er nog enige opwinding op het veld.

,,Mustafa Tirgil werd onderuitgehaald. Daar zei hij wat van en de overtreding bleef onbestraft, maar Mustafa kreeg geel. Zo onrechtvaardig", baalde Mouhouti. 

Met de 2-4 (Laurens van Dijk) werd het duel beslist.

,,In een goed spelende ploeg deze week voor Gökhan Yilmaz een hoofdrol. De routinier nam de verdediging bij de hand. We hebben bijna niets weggegeven. Al lijkt dat met twee tegendoelpunten misschien zo", besluit Mohammed Mouhouti.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie