Bram van den Heuvel

SDS '55 heeft eerste prijs binnen maar wil meer

7 maart 2020 om 19:26 Voetbal

WEKEROM SDS '55 haalde in Barneveld bij de plaatselijke trots VV Barneveld via een 1-3 zege de tweede periode binnen.

,,Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een 0-3 voorsprong met goed spel. In de tweede helft aanzienlijk minder", opende SDS '55 trainer Ronald Tulen.

Hij benadrukte dat de tweede periode natuurlijk welkom is. Maar dat de Wekerommers absoluut voor meer gaan.

,,Het lijkt een tweestrijd met Fortissimo te worden. Maar persoonlijk denk ik dat ook EFC'58 en Harfsen nog voor verrassingen gaan zorgen. Deze ploegen ontmoeten elkaar nog."

Over de verdiende zege bestond bij de trainer geen twijfel.

,,De 0-1 was een indraaiende vrije trap van Lennart Ploeg. De 0-2 werd gescoord door Jos van Roekel. De 0-3 mooie aanval over links waarbij Kevin van der Horst de beslissende pass op Jos van Roekel gaf", had de SDS '55 trainer genoteerd.

In de tweede helft kwam de thuisclub beter voor de dag.

,,Zij hebben wat snelle jongens voorin. Dan moet je echt scherp zijn. Dat waren we niet altijd. De 1-3 werd gescoord door Jarik van Beek. SDS'55 maakte de fout de buitenkanten niet goed te bezetten. Het werd te druk in het centrum. Het gebrei in de as leverde te weinig rendement op", was Tulen kritisch.

SDS '55 neemt de eerste plaats in met twee punten voorsprong op Fortissimo, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

,,Dat willen we uiteraard graag vasthouden. Maar die gedachte zal in Ede bij Fortissimo ook leven. De punten zijn binnen en zaterdag wacht op sportpark De Beek tegenstander Gorssel. Er is tegen VV Barneveld geen schade opgelopen qua blessures of kaarten", besluit Ronald Tulen.