Afbeelding
Ab Donker

KNVB probeert amateurcompetitie uit te laten spelen

21 maart 2020 om 11:19 Voetbal

EDE De amateurvoetbalclubs hebben deze week een schrijven van de KNVB ontvangen. Daarin wordt het volgende gemeld: Hoewel er nog veel onduidelijk is, staat het vast dat het uitspelen van alle competities een uitdaging gaat zijn. Dit vraagt om flexibiliteit om met elkaar tot een zo goed mogelijk vervolg van de competities te komen.

Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld tot en met 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario's. Streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (in verband met de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af.

GEEN DUBBELPROGRAMMA PASEN

Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het paasweekend geen dubbelprogramma ingepland worden.

Ons uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit i.v.m. de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020/2021.

Er is op dit moment geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie nog (geheel) kan worden afgerond. De ontwikkelingen volgen elkaar dermate snel op dat we hierbij handelen naar de informatie die op dat moment voorhanden is.

MIDWEEKS SPELEN Nu al is duidelijk dat – zodra de competities weer worden hervat – we niet ontkomen aan het plannen van midweekse wedstrijden. Uiteraard proberen we, waar mogelijk, dit tot een minimum te beperken.

Wanneer de crisis lang aanhoudt, bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijvingsdatum van 15 juni wordt verschoven.

 ZAALVOETBAL

Op dit moment geldt dat ook het zaalvoetbal is uitgesteld tot en met 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario's.

Ook voor het zaalvoetbal geldt dat het streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (in verband met de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we de verdere ontwikkelingen af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie