Afbeelding
PR Pesch

Robbie Pesch verruilt kleedkamer op sportpark Hoekelumse Eng

30 april 2020 om 21:10 Voetbal

EDE Robbie Pesch, eerder jarenlang doelman van Ede/Victoria, stapt over naar Fortissimo

Eip Janssen

De overstap van Pesch naar buurman Fortissimo komt niet uit de lucht vallen. ,,Ik ben al eens eerder door Paul Bremer (hoofdtrainer Fortissimo) benaderd. Toen koos ik alsnog om bij Ede/Victoria te blijven. Nu heb ik hem zelf benaderd of de vraag nog open stond. Na een goed gesprek is het tot een overeenkomst gekomen”, opent de 30-jarige Robbie Pesch.

Hij speelde in zijn jeugdjaren al eerder voor de Hoekelumse vierdeklasser Fortissimo. ,,Dat was in de pupillen en C-jeugd. Alles bij elkaar een jaar of vier.”

,,Waarom ik overstap? Ik wil graag naar een club waar promotie het eerste doel is. Ik hoop dat Fortissimo volgend seizoen derdeklasser wordt. Dat kan als de KNVB versterkte promotie geeft. In het andere geval ga ik, maar ook de club vol voor promotie. Ik denk dat Fortissimo niet alleen de ambitie daarvoor heeft maar ook een selectie”, aldus Robbie Pesch.

Het afgelopen seizoen kwam Pesch niet of nauwelijks in actie bij de hoofdmacht van Ede/Victoria. Pesch speelde elf seizoenen bij Ede/Victoria.

,,Dat kwam mede omdat ik een aantal blessures heb gehad. Pink gebroken, schouder uit de kom, dat is voor een keeper niet handig. De doelman moet op sportpark Hoekelum komend seizoen wel een andere ingang zoeken. Dat komt goed”, lacht de doelman tot besluit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie