Afbeelding
Theo Beumer

Drie nieuwe spelers voor Blauw Geel ’55

6 mei 2020 om 15:56 Voetbal

EDE Blauw Geel ’55 heeft de selectie voor het nieuwe seizoen met drie spelers uitgebreid.

Eip Janssen

,,De technische commissie heeft de afgelopen periode niet stil gezeten. Wij mogen drie spelers verwelkomen. Dat zijn Fabian van Beek (20), Floriano Raho (28) en een oude bekende te weten Donovan Rijlaarsdam”, opent bestuurslid Martijn Groot Kormelink.

OUDE BEKENDE Donovan Rijlaarsdam behoeft bij de (nog) Edese derdeklasser weinig introductie. 

Hij begon bij Blauw Geel ’55 in de F-pupillen. Maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht bij Blauw Geel ’55. Speelde later zeven jaar bij DOVO. Haalde zowel bij DTS Ede, SDS ’55 en SKV de hoofdmacht en keert nu terug op het oude bekende nest. ,,Hij heeft na langdurig blessureleed ‘groen’ licht gekregen.”

Fabian van Beek speelde in de jeugdjaren bij VV Lunteren. In december 2016 ging Van Beek bij KSV Fortissimo in de B-jeugd spelen. Maart 2016 maakte hij zijn debuut als 16-jarige in de hoofdmacht van de Edese vierdeklasser. Nadat hij anderhalf jaar deel uitmaakte van de selectie van Fortissimo vertrok Fabian van Beek in het seizoen 2018/2019 naar het Veenendaalse VRC. Daar zat hij tegen een basisplek aan.

,,Fabian is een technische voetballer. Heeft veel inzicht en doorziet het spelletje in het veld snel. Is zowel rechts- als linksbenig en vaardig. Hij kan zowel op het middenveld als op de flanken uit de voeten”, vult Groot Kormelink aan.

De derde speler is Floriano Raho die bij DOVO in alle selectieteams uitkwam. ,,Hij heeft zowel bij Advendo ’57 als VRC ook in de basis van de hoofdmacht gestaan.” Floriano heeft te kampen gehad met een kruisbandblessure. 

,,Maar ook hij is weer volledig fit. Zijn favoriete positie is centraal achterin. Ook Raho beschikt over veel voetbalinzicht, is snel en kopsterk. Hij kan zowel aanvallend als verdedigend goed uit de voeten”, meent het bestuurslid.

TEVREDEN Daarmee heeft Blauw Geel ’55 ongeacht in welke klasse men komend seizoen gaat spelen de selectie op orde. 

,,Ik heb het eerder gezegd een prestatie van formaat van onze technische commissie. Wij zijn een club die niet betaald maar wel goede randvoorwaarden biedt. Daarnaast een familieclub waar spelers graag terugkomen. Maar laten we niet alleen naar de eerste selectie kijken. Het was zaterdag op ons sportpark weer genieten toen een aantal jeugdteams voor het eerst weer wat mochten doen. Je merkt dat de honger naar de bal groot is. Maar ook bij ons blijft in alles wat we doen de gezondheid voorop staan. De coronacrises vraagt om verantwoord sporten”, sluit Martijn Groot Kormelink af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie