Blauw Geel ’55 geeft wedstrijd in eerste kwartier weg

5 september 2020 om 21:13 Voetbal

EDE Blauw Geel ’55 heeft zich zaterdag bij ESA (Arnhem) een slechte dienst bewezen. De ploeg verloor met 2-1 en lijkt kansloos de volgende ronde in de strijd om de KNVB-districtsbeker te bereiken.

,,Binnen tien minuten stonden we al met 2-0 achter. ESA scoorde via Job Seinen (2 keer). De start was echt allerbelabberdst”, sipte Blauw Geel ’55 trainer Pieter van de Grift.

Hij sprak van persoonlijke fouten. ,,We liepen gelijk achter de feiten aan. Dat is tegen een goede ploeg als ESA echt lastig.”

In de tweede helft kwamen de Edenaren wat beter voor de dag,

,,Er waren behoorlijk wat kansen. Het duurde tot tien minuten voor tijd alvorens Mike Molenaar de aansluitingstreffer (2-1) scoorde. De ploeg probeerde nog wel een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar dat lukte niet meer.”

De trainer weet dat er alvorens aan het competitieduel bij Advendo ’57 wordt begonnen nog werk aan de winkel is.

,,Nog twee weken. De wedstrijd zaterdag tegen Dodewaard moet laten zien waar we staan”, besluit Van de Grift.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.