Afbeelding
Theo Beumer

Fortissimo haalt uit in bekerstrijd

5 september 2020 om 21:05 Voetbal

EDE Fortissimo heeft tegen de zaterdag tak van AWC (Wijchen) een flinke stap gezet in de poulefase. De Edenaren boekten uiteindelijk een 10-1 zege.

Eip Janssen

Daar zag het in de aanvangsfase bepaald niet naar uit. Beide ploegen ontliepen elkaar niet zoveel. Voetbal en elkaar laten voetballen stond voorop.

,,De thuisclub was bepaald nog niet op volle oorlogssterkte. Het gemis van Stan Buitenhuis, Lars Haalboom, Talib Azerkan, Anass el Hassnaoui en in de eerste helft Dani Tanalepy deed zich voelen. Ook Roy Bijsterveld was niet helemaal fit en moest in de rust gewisseld worden”, keek assistent-trainer Collin Oosterholt terug.

Hij zag in de vijfentwintigste minuut Jip van de Peppel een bal grandioos in de kruising lepelen: 1-0.

Een minuut of negen later wisten de gasten de stand op 1-1 te brengen.

,,Dan bewijst Fortissimo karakter. In de slot minuten brengen Arvin van Beek en Roy Bijsterveld op een 3-1 voorsprong. Ga je toch lekker de kleedkamer in”, aldus Oosterholt.

In de tweede helft was het verweer van de Wijchense ploeg gebroken.

Ruud Schuurman (4-1), Arvin van Beek (5-1), Ruud Schuurman strafschop (6-1), Jip van de Peppel (7-1), Arvin van Beek (8-1), weer Ruud Schuurman (9-1) en Dani Tanalepy (10-1) zorgden voor een mooie eindstand.

,,Zaterdag naar Excelsior Z dat gelijkspeelde tegen Valburg. Wij zijn al een ronde verder. Dus is de opdracht ‘heel ‘blijven en klaar zijn voor de competitiewedstrijd tegen Ede/Victoria”, eindigde Oosterholt tevreden.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie