Afbeelding
Theo Beumer

Risico te groot: Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi gaat niet door

2 oktober 2020 om 11:55 Voetbal

EDE Het bestuur van ZVV Ede heeft besloten om het jaar niet af te sluiten met het jaarlijkse Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi voor Edese veldvoetbalverenigingen in de Van der Knaap topsporthal.

Eip Janssen

,,Dit besluit is een gevolg van de aangescherpte coronaregels en de onzekerheid die dat meebrengt voor de rest van dit jaar 2020”, licht ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel toe.

ZVV Ede had al wel ingespeeld op de door de coronacrisis mede veroorzaakte sportproblematiek.

,,We hadden al plannen klaarliggen om het toernooi te verspreiden over drie dagdelen en met beperkt publiek. Maar nu de tweede golf ons land weer in de greep heeft lijkt het verstandig om geen onnodige risico’s te nemen. Het traditionele Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi en de voorloper het SDS ’55 zaalvoetbaltoernooi is voor veel verenigingen een echt voetbalfeestje. Een plek van ontmoeting voor vele mensen uit de Edese voetbalwereld. Het zijn momenten waarop vele bestuurders en/of sporters elkaar in een ongedwongen sfeer spreken. Zoveel mensen bij elkaar brengen vinden wij onverantwoord.”

Leon Verbakel wil de derde editie van het Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi graag in 2021 voortzetten.

,,Erg jammer maar veiligheid gaat voor. Laten we met elkaar hopen, niet alleen vanuit de sport gezien maar zeker ook vanuit de gezondheidssfeer dat we het ‘coronavirus’ onder controle hebben”, besluit hij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie