Afbeelding
Theo Beumer

Bekerloting KNVB-district Oost bekend

16 oktober 2020 om 15:52 Voetbal

EDE De KNVB - district Oost heeft vrijdagmiddag de loting bekend gemaakt voor de amateurclubs.

De eerste knock-out ronde is voorlopig gepland op 14/15 november* (voorlopige speeldata in afwachting start voetbal).

* Daar waar er niet in het weekend gespeeld kan worden i.v.m. competitieverplichtingen van Hoofdklasse teams wordt de bekerwedstrijd op een avond midweeks geplaatst.

Opvallend is de koppeling van zaterdag derdeklasser Advendo ‘57 aan de vierdeklasser Fortissimo.

SV Otterlo - DVOV

Advendo’57 - Fortissimo

FC Jeugd - SCE

SC Rheden - Bennekom

DTS Ede - GSV’38

REACTIES; ,,We spelen in ieder geval thuis. Dat is de eerste winst”, laat Melis Versteeg namens FC Jeugd weten. ,,Als er ooit gespeeld wordt zijn we op basis van de krachtsverhouding wel verplicht te winnen. Maar SCE is de underdog waarvoor alleen maat te winnen valt. Wij mogen de Nijmeegse ploeg daarom nooit onderschatten.”

,,Een gestuurde maar leuke loting. Het reizen moet worden beperkt denk ik”, opent Fortissimo-trainer Paul Bremer. Hij omschrijft Advendo ‘57 als een voor zijn elftal stugge tegenstander. Dat zij het matig doen in de competitie zegt mij niets. De trainer (Jan Fluit, red.) weet zijn elftal altijd goed neer te zetten. Wordt een lastig potje. Maar wordt er wel gespeeld? dat is de vraag”, sluit Bremer af. 

Ook Jan Fluit is content met deze wedstrijd. ,,Het is lang geleden dat wij in de knock-out fase een thuiswedstrijd toebedeeld kregen. Meestal moesten we naar Nijmegen of omgeving. Dit is beter. En of en hoe het afloopt zien we wel.” 

Later meer

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie