Piet Konings (links) en voorzitter Jeroen Kars presenteren met trots het eerste jubileumboek KSV Fortissimo 75 jaar.
Piet Konings (links) en voorzitter Jeroen Kars presenteren met trots het eerste jubileumboek KSV Fortissimo 75 jaar. Eip Janssen

KSV Fortissimo presenteert jubileumboek ‘Niet zeuren, maar doen’

27 november 2020 om 21:43 Voetbal

EDE KSV Fortissimo, opgericht 10 augustus 1945 stond vrijdagavond 27 november kort stil bij het 75-jarig jubileum.

Eip Janssen

Tijdens de bijeenkomst werd de officiële presentatie van het meer dan 150 pagina’s tellende jubileumboek gepresenteerd.

Om bekende redenen laat de officiële viering van het 75-jarig bestaan noodgedwongen een aantal maanden op zich wachten.

,,De reden daartoe is uiteraard bekend. Toch wilde het bestuur van KSV Fortissimo niet langer wachten met het uitgeven van dit prachtige exemplaar. De titel ‘Niet zeuren, maar doen’ past hierbij”, aldus Frans Rijsemus.

De woordvoerder van de KSV Fortissimo memoreerde kort het verloop van deze jubileumuitgave. ,,Begin november 2019 hebben wij Eip Janssen benaderd. De vraag of hij het boek wilde schrijven werd nadat zijn collega Arjan Molenaar ook ‘ja’ had gezegd bevestigd. Deze beide heren hebben bijna een jaar met hart en ziel onze verenigingshistorie opgeschreven. Er ligt een jubileumboek dat de geschiedenis van onze club in al zijn facetten weergeeft”, gaat Rijsemus verder.

KSV Fortissimo voorzitter Jeroen Kars reikte het eerste exemplaar uit aan Piet Konings. ,,Piet (en uiteraard op de achtergrond zijn echtgenote Riet, red.) was de vraagbaak. Hij wist, net als Frans Rijsemus veel van onze mooi club. Die kennis hebben we optimaal benut.”

Piet Konings, erelid van de KSV Fortissimo was zichtbaar ontroert met het eerste exemplaar. ,,Ik vind het een eer dat ons dat ten deel valt. De club is en blijft een deel van ons leven. Jammer, dat corona roet in het eten gooit. Wat mij betreft hadden hier meer leden met vele verdiensten voor de club bij moeten zijn. Maar het is niet anders”, aldus Konings.

De samenstellers (Eip Janssen en Arjan Molenaar) kijken tevreden terug op het beëindigde avontuur.

,,In chronologische vorm is de geschiedenis van de KSV Fortissimo beschreven. De medewerking van de leden was geweldig. Vanaf december zijn wij bijna elke maandagavond in touw geweest. Twee gesprekken op een avond en dan uitwerken. De leden hebben zonder uitzondering een beeld in het boek geschetst, dat de titel waarmaakt. Wie werd benaderd werkte mee. En dat zonder gezeur”, lacht Molenaar.

,,Wat ons beeld van de KSV Fortissimo is? Een club waar het sociale aspect een grote rol speelde. Een familieclub waar veel mogelijk was, maar weinig moest. Daar werd door een aantal leden soms verschillend over gedacht. Maar het wederzijdse respect was altijd aanwezig”, aldus Janssen.

Het unieke naslagwerk openbaart op meer dan 150 pagina´s hoe de rood-witten 75 jaar lang kleur hebben gegeven aan het sportieve (katholieke) leven in Ede. Tal van clubcoryfeeën uit verleden en heden komen aan het woord en halen herinneringen op aan hun eigen, onvergetelijke KSV Fortissimo: van Joop Toonen tot Frans Rijsemus, van Piet Konings tot Jan Baggel. Lees hoe de familie Bijsterveld over KSV Fortissimo denkt. Theo en Riny Möller waren bijna getrouw met de club, hoe het vrouwenvoetbal een belangrijke plaats verwierf in de club. Hoe local hero Gerard Rutjes later uitgroeide tot een opleidingscoryfee bij het roemruchte Feyenoord. Uiteraard doen ook trainers van zich spreken. André hagen legde een basis en trainer Paul Bremer laat zijn licht schijnen op het heden. Ook de jeugdafdeling komt uitgebreid aan het woord. Maar laat u verder verrassen.

Voor de prijs van € 22.50 is het boek te koop de volgende verkooptijden in de kantine van de KSV Fortissimo:

Dinsdag 1/12 van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Zaterdag 12/12 van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Dinsdag 15/12 van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Direct het boek kopen, online kan ook: Stuur een mail naar secretaris@ksv-fortissimo.nl, vermeld uw naam, adres en 06 nummer. Je krijgt een tikkie en brengen het boek bij u langs. Buiten Ede wonend kan het jubileumboek ook worden opgestuurd.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie