FC Jeugd start competitie goed

7 september 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Ergin Sariusta 1-0; Baris Bekár 2-0.

EDE - FC Jeugd heeft in de eerste thuiswedstrijd gedaan wat het moest doen. Het bezoekende CHRC werd met 2-0 verslagen. Smet op de winst was de directe rode kaart voor de uitblinkende Hicham Largo. door Eip Janssen

,,Dat was jammer. Een duel op het middenveld. Hicham (Largo, red.) wilde een sliding inzetten. Maar raakte zijn tegenstander van achteren. Hij was er kapot van. Maar accepteerde de rode kaart van de goed leidende scheidsrechter J.F. Christiaan uit Doorwerth als een man”, meende FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi. FC Jeugd speelde geen beste wedstrijd. Maar de winst, ook in ondertal, was verdiend. ,,De balcirculatie kan beter. Maar het team heeft de opdrachten goed uitgevoerd. Je zag soms dat ze soms even moesten nadenken. Als de automatismen er in zijn geslepen gaat dat wel beter. Vanwege de Ramadan is er aangepast getraind. Nu gaat dat stukken beter”, meende de trainer.

Dat de eerste klap een daalder waard kan zijn had CHRC speler Jochem Fuks kunnen bewijzen. Binnen negentig seconden kopte hij net naast. Maar de Edese ploeg was gelijk bij de les. Onder impuls van de goed spelen Hicham Largo en Sinan Kürkcü nam de thuisclub het initiatief. Kansen kwamen er voor Erdi Demirkol, Ali Özturk en de veel schietende Sinan Kürkcü. Op slag van rust liet Mohammed Akdeniz de kans op de openingstreffer liggen. ,,Dat was eigenlijk het enige wat ik mijn ploeg kon kwalijk nemen. Een doelpunt maken en de zaak is bekeken”, analyseerde Al Mohsinawi.

In de tweede helft speelde het spel zich lang af op de helft van CHRC. Maar vooral doelman Luuk Mullenders bleek een flinke sta in de weg. ,,Hij heeft ons lang in de wedstrijd gehouden. Een paar formidabele reddingen”, aldus zijn aanvoerder Jans. Maar in de ondertal situatie bleek FC Jeugd geen krimp te geven. ,,Dat werd juist onze beste fase. CHRC schoof een mannetje door en er kwam ruimte. Daaruit ontstond ook de eerste goal”, analyseerde Habib al Mohsinawi. Nadat Ergin Sariusta verwoestend hard had uitgehaald, maar de doelman de bal corner zag slaan, toch de verdiende voorsprong. CHRC verdedigde knullig uit. Het was weer Ergin Sariusta die de bal oppikte en Mullenders kansloos liet: 1-0.,,Het doelpunt werd opgedragen aan de vertrekkende verzorger Arie Rensen. Fantastisch gezicht”, meende Habib al Mohsinawi. Ruim een kwartier voor tijd zorgde Baris Bekár met zijn 2-0 voor de beslissing. In het restant mocht FC Jeugd van geluk spreken dat doelman Medin Alagic aan ‘rood’ ontsnapte. Hij legde buiten het strafschopgebied de doorgebroken Jans neer.,,Dat moet veel rustiger worden opgelost. Er waren nog verdedigers genoeg in de buurt”, besloot Al Mohsinawi zijn terugblik.