Doelpunten: Remco Speelziek 1-0; Dave Magee 2-0; Johan Pater 3-0; Dave Magee 4-0; Johan Pater 5-0.

21 september 2011 om 00:00 Voetbal

DTS Ede deed tegen koploper d’ Olde Veste’54 goede zaken. Op de 5-0 zege was uiteindelijk weinig tot niets af te dingen. Dat vond ook de goede spelende Johan Pater.,,Er werd als collectief gespeeld. Hoewel d’Olde Veste zeker geen slecht team is, denk ik ik dat DTS de beste ploeg was. Alleen de counters waren levensgevaarlijk. Maar het wegzenden van Wouter Bult was het breekpunt.”

In de eerste helft werd ondanks de vele kansen niet gescoord. In de 55e minuut een hoogstandje van Youssef Attibi in het strafschopgebied. Friso Bakker sprong met de armen in de lucht naar de bal. De scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip. Remco Speelziek liet doelman Richard Strijker kansloos: 1-0.

,,Of het te zwaar bestraft was? Misschien, maar even later werd ik onderuit gehaald. Toen liet hij doorspelen?”, oordeelde Pater.

Dave Magee bracht de stand met een prachtige lob op 2-0. In de 80e minuut was het Mike Peters die onderuit werd gehaald. Naast ‘rood’ benutte Pater de vrije trap:3-0. Dave Magee en Pater bepaalden de eindstand op 5-0.