Hoefakker wijst Blauw Geel de weg

21 september 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Rick Degenaar 1-0; Dick Hoefakker 1-1; Sabri Yöney 1-2; Mike Molenaar 1-3.

EDE - ,,Aan het einde van het afgelopen seizoen heb ik nog getwijfeld om door te gaan. Na zoveel jaar wil ik op zaterdag met mijn gezin ook wel eens over de markt lopen in plaats met voetballen bezig te zijn.’’ Het is voor Blauw Geel ‘55 maar goed dat Dick Hoefakker besloot er nog een jaartje aan vast te pakken. Want de 31-jarige centrale verdediger wees zijn ploeg bij Lunteren de weg: 1-3.

De doorschuivende Hoefakker was de eerste helft al de gevaarlijkste Blauw Geler geweest. Net voor rust stuitte hij na een prima aanval op Ewart van der Steege. De Lunteren doelman had zich daarvoor volledig verkeken op een schotje van Hoefakker, maar had het geluk dat de bal per ongeluk tegen zijn schoen kwam.

Het was de periode dat Blauw Geel al meer voetbal liet zien, maar nog geen potten kon breken. ,,Omdat Lunteren ons vast zette, moesten we scherp zijn bij de tweede bal. Dat ontbrak. Via een donderspeech in de rust liet de trainer ons dat ook weten’’, bekende Hoefakker.

Nu kon de thuisploeg de eerste helft nog stand houden. Rick Degenaar, terug in de basis, toonde halverwege het eerste bedrijf maar weinig ruimte nodig te hebben om fraai de 1-0 binnen te schieten. Dezelfde spits, Gerwin Hoogendoorn en Mark van de Weerd hadden kansen de score uit te breiden.

Breekpunt was een kwartier na rust. De weer opgeschoven Hoefakker kegelde van zo’n 20 meter de 1-1 binnen. ,,De bal stuiterde lekker. Ik zag de keeper staan’’, beschreef de Edese aanvoerder de gelijkmaker.

Eenrichtingsverkeer

Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. Frank van der Wagen miste twee niet te missen kansen. ,,Ik dacht toen wel even: had ik daar maar gestaan’’, lachte Hoefakker. Maar uit een corner viel de onvermijdelijke 1-2 van Sabri Yoney.

Ook daarna bleef het een schiettent. Het was een wonder dat het bij de 1-3 van invaller Mike Molenaar bleef. ,,Ik kan me herinneren dat we het een paar jaar geleden op het kunstgras nog een keer gemakkelijker hebben gehad’’, stelde Hoefakker.

Hoewel de overstap van Mark van de Weerd van NSC naar Lunteren in plaats van Blauw Geel de gemoederen behoorlijk bezig hield, waar daar in het veld niets van te merken. In de derby viel geen enkele kaart. ,,Natuurlijk is er voor deze wedstrijd wel contact geweest met Mark. We hebben hem vandaag laten zien dat hij voor de verkeerde club heeft gekozen. De centjes gaven de doorslag’’, aldus Hoefakker.

Die lijkt met drie doelpunten uit even zovele wedstrijden met een tweede jeugd bezig te zijn. ,,De wisselwerking met verdedigende middenvelder Robert Rutjes loopt heel goed. Daardoor kunnen Robbin Beukhof of ik doorschuiven. Robbin had er vandaag ook wel een paar kunnen maken.’’