Otterlo op zoek naar vertrouwen

12 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Lopes Dinis Magalhaes 1-0; Wilco Hendriksen 2-0; Lopes Dinis Magaelhaes 3-0; Martijn Meijer 3-1; Lopes Dinis Magalhaes 4-1.

OTTERLO - Zeker de eerste helft was het verschil in veldspel tussen koploper Terschuurse Boys en Otterlo minimaal. Maar waar de thuisploeg maar een paar kansen nodig had twee keer te scoren, bleef voor Otterlo uit vijf mogelijkheden de teller op nul staan. Daarmee bleek nog eens dat Otterlo op zoek is naar vertrouwen. Want dat werd na de uiteindelijke 4-1 nederlaag ook niet in Terschuur gevonden.

Dat zal het de komende weken moeten blijven doen met een gehavende selectie. Vanaf de voorbereiding is continu een paar spelers op vakantie. Nu waren Harrold Niemeijer, Gijsbert Bunt en Ruud Bettink afwezig. ,,Ik word er gek van’’, reageerde Fred van Zutphen. ,,Het hoort een beetje bij Otterlo. Het gebeurt ook al jaren. Misschien is het nu wat extreem’’, meende Martijn Meijer.

Verder zijn Jeroen Janssen en Ivo Bakker niet fit. Ook eerste doelman Melvin Gerritsen (ziek) ontbrak op het appél. Omdat tweede keeper Wim van Dam zijn pink op drie plekken heeft gebroken, stond keeperstrainer Nico Pluimers op doel. Die kreeg na vier minuten al de 1-0 om zijn oren. Lopes Dinis Magalhaes, de voormalige parel van Lunteren, kreeg alle tijd en ruimte de hoek uit te kiezen.

Het leek een desastreuze middag voor de Otterloërs te worden. Want al snel stond de 2-0 op het scorebord. Na een voorzet van Jaap van de Weerd stond Wilco Hendriksen vogelvrij om in te tikken. ,,In die beginfase waren wij echt aan het zoeken’’, beaamde Martijn Meijer. ,,Opzet was in te zakken en Terschuurse Boys te laten komen. Maar het gat was te groot. En bij die twee doelpunten mogen die jongens nooit zo vrij staan.’’

Maar al voor de tweede treffer kwam Otterlo beter in het spel. Met een artistieke boogbal was Martijn Meijer al dicht bij de 1-1 geweest. ,,Ik telde hem al.’’ Doelman Dirk Jan Bruinekool tikte de bal net uit de kruising. Weer dezelfde Meijer schoot in kansrijke positie voorlangs. ,,Die had er in gemoeten.’’ Niels Blotenburg, Laurens Foekens en Evan Theunissen moesten allemaal hun meerdere erkennen in Bruinekool. ,,Dat is net het verschil met een koploper. Die is veel effectiever.’’

Alle goede bedoelingen aan Otterlo kant konden in de tweede helft al snel de prullenbak in. In de kluts was het Magalhaes die het laatste tikje gaf: 3-0. ,,In feite was het toen al gebeurd’’, vond Meijer. Zowel Terschuurse Boys als Otterlo gingen al wisselen met het oog op de komende wedstrijden. Via Martijn Meijer en wederom Magalhaes werd het 4-1.

,,De komende weken krijgen we het ook laag geklasseerde Vierhouten en Hulshorst. Dan moet het gebeuren’’, weet Martijn Meijer. ,,We staan nu voorlaatste, waar bovenin meedoen de doelstelling was. Die ontmoetingen moet ons het vertrouwen weer geven, wat we nu missen. En dan zullen we de weg omhoog moeten vinden.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie