Doelpunten: Marc Adams 0-1; Erwin van Essen 0-2; Henk Groenevelt 0-3; Jaco Jacobs 1-3; Marc Adams 1-4.

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

Na een klein duwtje op Jaco Jacobs, kreeg SDS rond het uur een strafschop. De altijd zo trefzekere Jos van Harten zag zijn inzet gestopt door Herman Oskam. Dezelfde doelman tikte kort daarna ook nog een vrije trap van Jacobs uit de kruising.

,,Toen hadden we de 1-1 moeten maken’’, analyseerde Jan Fluit. ,,Het was ook het breekpunt. Want zo’n beetje uit de eerste counter daarna maakte Stroe via Erwin van Essen de 0-2.’’ Toen Harold Vliem onder een bal doorliep was het voor Henk Groenevelt niet moeilijk de 0-3 te maken.

De weer herstelde Jaco Jacobs tekende uit een scrimmage voor de 1-3. De moeilijk af te stoppen Marc Adams bepaalde de eindstand op 1-4. Dezelfde Adams had vroeg in de wedstrijd al geprofiteerd van een collectieve fout in de Wekeromse defensie.

,,Hoewel wij voor de rust zeker gelijkwaardig waren, een terechte, maar wel geflatteerde nederlaag’’, stelde Jan Fluit. ,,Via Lennart Ploeg waren we zowel voor als na de rust dicht bij de gelijkmaker. Maar zoals reeds gezegd was de gemiste strafschop het breekpunt.’’