DTS Ede verzekerd van toetje

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Johan Pater 0-1; Mo Ajiach 0-2; Koen Buikema 1-2.

EDE - DTS Ede heeft zaterdag met een moeizame 1-2 zege bij DOSK de eerste periodetitel in de eerste klasse gepakt. De formatie van coach Eric Speelziek hield FC Zutphen op doelsaldo achter zich. DTS stond tegen DOSK bij rust al met 0-2 voor door doelpunten van Johan Pater en Mo Ajiach.

door Eip Janssen

DTS vierde een bescheiden feestje. De zege op DOSK betekende de eerste periodetitel. Dat is een stap richting het uiteindelijke doel: het kampioenschap en de terugkeer in de hoofdklasse. ,,En ook de periode die DTS het liefst wilde winnen. Mocht het op nacompetitievoetbal uitdraaien, speelt DTS tegen een ploeg uit de eerste klasse E en hoofdklasse C. Die laatste krijgen we thuis. Je hoopt dan dat dat de allesbeslissende wedstrijd is”, keek trainer Eric Speelziek vooruit.

DOSK en DTS schotelden de toeschouwers een matige wedstrijd voor. Was de thuisclub in de beginfase nog gevaarlijk. Na ongeveer een kwartier spelen nam DTS het heft in handen.,,De start was matig. Waarom? Eigenlijk geen idee. Onderschatting zeker niet”, meende de goed spelende Gauthier Mulala. DTS zag Koen Buikema voor de thuisclub op de paal schieten. ,,Dat was even schrikken. Maar je zag ook dat DOSK technisch minder was. Met fysieke kracht probeerden zij ons te overrompelen”, meende Edwin Aben. De tengere linksback is tot een vaste pion in het elftal van Eric Speelziek uitgegroeid. ,,Ik voel me lekker op deze positie, heb het vertrouwen van de trainer. Maar moet nog wel leren wat minder onnodige overtredingen te maken. Ik pakte een kaart op het middenveld om de counter eruit te halen. Nog geen minuut later een overtreding rand strafschopgebied. Gelukkig hield de scheidsrechter de kaart op zak. Ik schrok wel even”, oordeelde de jeugdige (18) Aben kritisch. Die zag dat Johan Pater na een kwartier spelen zijn ploeg op 0-1 bracht. Een slap schot werd onderweg aangeraakt. En verdween buiten bereik van de doelman in het net.

Dollen

,,Dat gaf wel wat rust. DTS heeft een technisch vaardige ploeg met een brede bank. Na het uitvallen van spits Raoul Berends werd Dave Magee ingebracht. Hij dolde gelijk drie tegenstanders en liet DOSK zien geen verzwakking te zijn”, meende Edwin Aben. Na een half uur een prachtige pass van Martin Speelziek. Met een lichaamsschijnbeweging stuurde Johan Pater een verdediger het bos in. Het was Mo Ajiach die aan een rush begon. Tegen het schot in de rechterbovenhoek was geen kruid gewassen:0-2. ,,Ik dacht ‘dat is genoeg’. Maar dat werd in de tweede helft nog bibberen”, vervolgde Aben. Het was Arnand Post die de bal via de doellat over zag gaan. DTS ging mee in het fysieke spel van de thuisclub. En een slechte uittrap van Yilmaz werd door spits Koen Buikema op waarde geschat:1-2. Een hectische slotfase volgde.,,Niels van den Top redde op de doellijn. Maar Johan Pater had ook de 1-3 kunnen maken”, besloot Edwin Aben. En de linksback verdween in het feestgedruis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie