Cupfigters Bennekom knock-out

30 november 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Rick Boersma 0-1; Tom Verhaar 1-1.

BENNEKOM - De reserves van Bennekom waren dicht bij een bekerstunt. VVOG mocht de handen dichtknijpen dat het na negentig minuten 1-1 stond. In de noodzakelijke strafschoppenserie (3-4) trok de hoofdklasser toch nog aan het langste eind.

Het eerste bedrijf liep zoals mocht worden verwacht. VVOG was sterker, en kwam na een kwartier spelen via Rick Boersma op 0-1. Hoewel het veel meer balbezit had, kreeg het niet veel kansen. ,,We stonden goed. Speelden ook geconcentreerd’’,oordeelde Guido van Rijn. ,,We wisten ook dat wanneer het verschil klein zou blijven, zij onrustiger zouden worden.’’

Van Rijn, net als Leon Koopman, Michael Foltán, Tjalling Kamerman, Tom Verhaar en Bram van Amersfoort, van de A-selectie, had ook niet verwacht dat Bennekom de tweede helft de betere ploeg was. Nadat Gilmar Gomes Correia, Koopman en Jureno Augusto al kansjes hadden gemist, was de 1-1 van Tom Verhaar na een uur spelen dik verdiend.

Bennekom ging met verzorgd voetbal door. Correia, Augusto (paal), Van Rijn, Koopman, weer Van Rijn (paal) hadden de 2-1 op de schoen. Weer Van Rijn had in de slotfase dé beste kans, maar mikte naast. ,,Ik had er minimaal ééntje moeten maken’’, wist de talentvolle Bennekommer. ,,Het was zonde dat die 2-1 niet viel. We speelden gewoon goed. De kater is groot dat we het niet hebben gered.’’

Bij de strafschoppen begon VVOG met een misser van Dennis van Vuuren. Dat was achteraf de enige. Bij Bennekom faalden Maarten Meijer en Tjalling Kamerman vanaf de stip.

,,Toch ben ik heel trots op de jongens’’, vond trainer Job Landman. ,,Een week geleden was het slecht tegen SDVB 2. Nu hebben we als kerels gespeeld. We hebben laten zien dat we een echte cupfighter zijn. Voor ons is het ook een belevenis zo’n wedstrijd mee te maken.’’

De kans bestaat dat de teams uit de hoogste reserveklassen in de toekomst bij de standaardteams worden ingedeeld. De KNVB werkt deze plannen uit. ,,Ik weet niet of ik dat nog zal meemaken’’, merkt de 60-jarige Landman op. ,,Maar voor de jongens is het natuurlijk heel mooi. Ik denk dat we met dit team zeker op tweedeklasser niveau meekunnen.’’

Bennekom 1

Hoewel de spelers van Bennekom persoonlijk getuige waren dat je als hoofdklasser (VVOG) niet zo maar wint van een reserve elftal (Bennekom 2), bleek die waarschuwing niet voldoende. Want Bennekom verloor met 2-4 van de reserves van CSV Apeldoorn. Daarmee is ook de laatste Edese vertegenwoordiger in de districtsbeker uitgeschakeld.

Toen was het net 0-1 geworden door Rob Diderick. Bennekom had daarvoor wel een veldoverwicht gehad. Maar de beleving ontbrak, waardoor de meeste persoonlijke duels werden verloren. De Apeldoorners wisten nog voor de pauze via twee keer Jaap de Brouwer op 0-3 te komen.

Hoewel trainer Henne Oostermeijer in de rust duidelijk had laten weten ‘not amused’ te zijn, liep CSV Apeldoorn via Johan Amptmeijer uit naar 0-4. Pas in de laatste minuten wisten Clint van der Wal en Rogier Gerritsen nog tegen te scoren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie