Frank van der Wagen schiet Blauw Geel naar winst

7 december 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Simon Kooiman 1-0; Jarco van den Dikkenberg 1-1; Henry van den Dikkenberg 1-2; Frank van der Wagen 2-2, 3-2 en 4-2.

EDE - ,,Drie doelpunten. Geweldig toch. Misschien had ik er meer moeten maken. De kansen waren er”, glunderde Frank van der Wagen van oor tot oor.

door Eip Janssen

Om te stellen dat Van der Wagen in zijn eentje Advendo naar een nederlaag schoot, gaat te ver. Maar hij was beslissend bij het ombuigen van een 1-2 achterstand in de 4-2 winst.,,Over negentig minuten heeft de ploeg verdiend gewonnen”, meende Blauw Geel trainer Marcel van der Hoop. Een gelijkspel had de verhoudingen ook wel weergegeven..Blauw Geel ging als een raket van start. Kreeg een handvol kansen maar verzuimde te scoren. Het was spits Frank van der Wagen die het vizier niet op scherp had staan. ,,Ik was bij de eerste kans iets te gehaast. Bij de tweede mogelijkheid aarzelde ik te lang. Daardoor kon een verdediger de bal blokken”, wist hij zich te herinneren.Op het middenveld excelleerde Simon Kooiman. De Blauw Geler stond steeds aan de basis van een vlot lopende aanval. Zelf schoot hij tegen doelman Django Donker op en de rebound werd door Van der Wagen via de doelman naast geschoten. Blauw Geel nam in de 25e minuut de leiding. Een mooie combinatie opgezet door Jorik van Ruiswijk en Simon Kooiman. Kooiman stuurde Nico van Roekel het bos in. Speelde Van der Wagen aan, die de assist op Simon Kooiman verzorgde: 1-0.

,,Simon Kooiman is zó belangrijk. Hij ziet het spelletje”, oordeelde Van der Wagen. In blessuretijd kwam Advendo langszij ,,Een mokerslag die lang nadreunde”, meende de goalgetter. Martijn van den Dikkenberg zag zijn voorzet door broer Jarco snoeihard binnen gekopt :1-1,,Het maakt wel een verschil. Met 1-0 of 1-1 de rust ingaan. Je probeert de groep weer bij de les te krijgen. Maar achteraf moet je constateren dat dat aanvankelijk niet lukte”, vervolgde Van der Hoop. In de periode tot de zestigste minuut was Advendo de beste ploeg. Een vuurpijl van Mark Jansen wist doelman Van Beek nog te keren. Maar het was Henry van den Dikkenberg die met een kopbal de Ederveners op voorsprong zette. Omdat Advendo in het tweede bedrijf zo fel begon leek het alsof Blauw Geel verlamd was”, analyseerde Van der Hoop. Maar hij zag zijn ploeg karakter tonen. Vanuit het niets viel de 2-2. Bij een scrimmage reageerde Van der Wagen alert: 2-2. Drie minuten later stond het zelfs 3-2. ,,Ik zag Michael Beekhuizen voorzetten. De bal veranderde van richting en ogen dicht en aanhalen. Het gejuich deed mij ontwaken”, filosofeerde Frank van der Wagen verder. Die twee minuten voor tijd de zege veilig stelde. ,,Ik was attent toen de keeper de bal niet goed verwerkte”, jubelde uitblinker Van der Wagen. ,,Nog een wedstrijd. En dan als koploper de winterstop ingaan. Zou super zijn”, besluit de tevreden Marcel van der Hoop.