Zware blessures

7 november 2012 om 00:00 Voetbal

DTS Ede blijft de laatste jaren niet gespaard voor zware (kruisband) - blessures. Waren het eerder Mike Peters, Govert van de Visch, Raoul Berends en Jeroen van Schoonhoven, die daar mee kampten, nu lijkt ook Paul Frenken dat lot te hebben getroffen. Hij staat waarschijnlijk drie tot negen maanden buitenspel. Nader medisch onderzoek moet dit uitwijzen. Of het aan het nieuwe kunstgrasveld ligt. ,,Ik zou het niet weten. Maar bizar is het wel”, aldus DTS trainer Eric Speelziek, die met de medische staf, onderzoek gaat verrichten om mogelijke oorzaken boven water te krijgen.

Jasper Plantagie

Vorige week overleed voormalig DTS preses Jasper Plantagie, op drieënzeventig jarige leeftijd. Voorafgaande aan de wedstrijd DTS Ede - AFC Ajax werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden. ,, Ik vond het mooi dat een minuut stilte werd gehouden. Mijn vader was een echte DTS’er. Hij wilde niet voor niets graag de DTS vlag op zijn kist. Een mooi gebaar van de club, dat zij daaraan meewerkten. Ik had hem een overwinning beloofd, maar dat zat er helaas niet in”, aldus zoon René, die met zijn moeder Wil een gedeelte van de wedstrijd volgde.

‘Onder de Leden’

l Voormalig DTS en Ede speler en Edenaar Dick Schoenaker volgde de wedstrijd DTS Ede - AFC Ajax. Schoenaker, die 271 wedstrijden in Ajax 1 speelde en oud-international is, is nog steeds zeer actief binnen Ajax. De voormalige Edenaar zit in de bestuursraad van de Amsterdammers, en is al tien seizoenen leider van Jong Ajax. Dick Schoenaker maakte van de gelegenheid gebruik ‘even’ bij te kletsen met zijn oude voetbalmaatjes. Waaronder preses Ron Polman, maar ook andere Edese bekenden. De anekdotes op de Bultside waren niet van de lucht. Je zou bijna hebben vergeten dat er ook nog gevoetbald werd.

l Bekend is dat Dirk Jan Peters, beter bekend als ‘Koeman’, altijd als een haas snelt naar verdwaalde ballen. Hij heeft er zo voor DTS Ede al vele gered. Maar ‘Koeman’ is van alle markten thuis. Hij repareerde in de rust een kapotte cornervlag en kreeg een compliment van de scheidsrechter.

l Patrick van de Berkt, die naar aanleiding van zijn rode kaart tegen EFC’58 voor drie wedstrijden is geschorst, had wel een apart argument voor scheidsrechter Mike Blok, de wedstrijd tussen Advendo en Zeewolde af te fluiten. ,,Over een paar minuten begint de zingende postbode in de kantine. Daar willen we graag bij zijn.’’

l Doelman Erwin Duits van Zeewolde reageerde zich na de nederlaag af op Advendo assistent scheidsrechter Henk van Ginkel. Op diens vlagsignaal werd de 1-2 afgekeurd wegens buitenspel. ,,Je hebt zeker een Duits paspoort,’’ riep de gefrustreerde Duits.

l Het topscorerklassement van Ede Stad is misschien wel de langst lopende rubriek van dit nieuwsblad. Elke zondagavond is een bijgewerkte stand op de site te lezen. In het verleden is nog wel eens een opsomming gemaakt van de winnaars in het verleden. Daar is ooit een foutje ingeslopen, waardoor vader Manfred Knevel zoon Dejan niet kan bewijzen dan hij ooit in het seizoen 1991/1992 topscorer van de gemeente is geworden met 23 doelpunten. Bij deze alsnog een rectificatie. Aan de jonge Knevel nu de taak zijn vader te evenaren of te verbeteren.

l De zondagvierdeklassers Fortissimo en FC Jeugd stonden ooit eerder in competitieverband tegenover elkaar. In jaargang 2008/2009 trok Fortissimo tweemaal aan het langste eind. Met de standen 3-1 en 0-1 wilde FC Jeugd niet mee doen aan ‘driemaal is scheepsrecht’. Dat leverde een achteraf logische brilstand op.

l De burenstrijd tussen Fortissimo en FC Jeugd werd een echte derby. Vooral de zich uitstekend gedragende FC Jeugd supporters zorgden met Bengaalse fakkels voor veel sfeer. ,,Maar gelukkig leek het wel op het rood wit van de thuisclub”, merkte een Fortissimo supporter gevat op.

l De jonge maar goede scheidsrechter Jeremy Lensink zette bij de derby tussen Fortissimo en FC Jeugd gelijk de toon. ,,Nadat een Fortissimo speler in zijn ogen een overtreding had begaan, sprak hij de ‘dader’ streng toe. ,,En je kijkt mij aan”, voegde hij hem toe.

l Het regende zondagmiddag pijpenstelen op de Hoekelumse Eng. ,,Tijd voor een tribune”, meende een toeschouwer. ,,Die staat al op ons sportpark Oranje en kan volgend jaar mee verhuizen”, reageerden FC Jeugd supporters. Dat lieten de Fortissimo lui niet op zich zitten. ,,Maar zonder dak, dus dat helpt ook niet”, was de alerte reactie.

l Wie van de drie wordt het? Bennekom, topklasser FC Lienden of blijft het toch DTS Ede. Die vraag kan alleen maar de succesvolle Edese coach Eric Speelziek beantwoorden. Het is wachten op witte rook.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie