Doelpunten: Moustafa Lahnine 0-1; Mark van Engelshoven 0-2; Henk Schaap 1-2; Rudy Möller 1-3; Robbin Wien 1-4; Rudy Möller 1-5.

14 november 2012 om 00:00 Voetbal

Edesche Boys heeft de uitwedstrijd tegen het Groesbeekse DVSG met 1-5 gewonnen. ,,Op de 1-5 zege viel niet veel af te dingen. Maar wat nog meer goed doet is het spel en spelplezier. De groep voerde de taken goed uit. Even was de Boys na de 1-2 de kluts kwijt. Maar de 1-3 was het breekpunt”, had Ron Wien genoteerd. Al na drie minuten spelen nam Edesche Boys een 0-1 voorsprong. ,,Mooi uitgespeeld en Moustafa Lahnine gaf het beslissende tikje”, vervolgde Wien. Hij zag zijn ploeg domineren, in een wedstrijd waarin beide ploegen aanvallend speelden. ,,De thuisclub verstopte zich niet, maar wij waren gewoon iets beter.” Dat resulteerde in een 0-2 ruststand door. Andy van Engelenburg. In de rust bleef Wien er op hameren dat zijn ploeg compact moest blijven spelen, en het initiatief houden. ,,Maar dat pakte verkeerd uit. Binnen twee minuten lag de 1-2 in het netje. DVSG kreeg weer hoop, en de druk nam toe”, analyseerde Wien. De trainer zag een kwartier voor tijd Rudy Möller de bevrijdende 1-3 scoren. ,,Toen brak er wat bij DVSG. In de slotfase scoorde de Boys nog tweemaal. Misschien is 1-5 iets geflatteerd, maar dat boeit niet”, besloot Wien.