Geen extra cadeau voor Jos van Harten

21 november 2012 om 00:00 Voetbal

WEKEROM - Jos van Harten vierde zaterdag zijn 31ste verjaardag. De routinier had graag een extra cadeau willen ontvangen in de vorm van drie punten tegen EFC’58. Maar voor de derde keer op rij moest SDS’55 genoegen nemen met een punt: 1-1.

,,Die gelijke spelen schieten niet zo op’’, weet Van Harten, die met zijn ploeg goed opende tegen EFC. ,,Via Lennart Ploeg hadden we een mooie kans op voorsprong te komen. Wordt het 1-0, speel je gemakkelijker. Daarna zakte het in bij ons. Wij creëerden eigenlijk zelf een paar goede kansen voor EFC.’’

De aanvoerder doelde vooral op Jan van den Top, die niet lekker in de wedstrijd zat. Stefano Prado zag geen kans hiervan te profiteren. Ook Ricardo Vliek was een paar keer gevaarlijk voor het Wekeromse doel.

Dezelfde Vliek kwam kort na de rust wel heel gemakkelijk aan een doelpunt. Zowel doelman Wilco van de Kamp als Harold Vliem lieten zijn dieptepass lopen. ,,Wilco riep wel heel laat los. Daardoor kon Harold niet meer aan de kant’’, omschreef Van Harten de 0-1.

De thuisploeg stelde snel orde op zaken. ,,Het was een aanval uit het boekje. Via Jos van Roekel kwam de bal bij Lennart Ploeg. Lennart gaf de bal op maat aan Henk Groenevelt, die de bal tegendraads binnen schoot. Zo hoort het’’, weet Van Harten.

SDS wilde direct doordrukken. Kreeg kansen via Groenevelt (2x), Vliem, Evert Bouw, Ploeg en Jos van Roekel. Mede door een paar katachtige reacties van doelman Alex Lubbersen bleef de 2-1 achterwege. Die leek Marco Bouw wel op de borden te brengen. Arbiter Pieter van der Pol honoreerde het vlagsignaal wegens buitenspel van zijn assistent Van de Wal. ,,Ik kon het niet zien. Maar gezien zijn constante vlaggen, had hij de schijn wel tegen’’, meende Jos van Harten.

Hij haalde ook nog een paar keer opgelucht adem, omdat EFC bij een paar uitvallen ook zomaar de 1-2 had kunnen maken. ,,Het was bij ons ook niet allemaal even solide. Wellicht hinkten we teveel op twee gedachten.’’

Uiteindelijk moest SDS genoegen nemen met de 1-1. Na de sterke start van 10 uit 5, leverden de volgende 5 duels slechts 3 punten op. ,,Ik denk dat het voetbal iets minder is dan in het begin. Voor de rest heb ik er geen verklaring voor. Het zit even niet mee. Voor hetzelfde geld hadden we zes punten meer gehad.’’

SDS blijft in de middenmoot staan. Maar het verschil met de onderste regionen is niet groot. ,,Zelf denk ik dat we moeten zorgen dat we eerder veilig zijn dan vorig jaar. Dat moet kunnen. Ik vind de competitie ook minder sterk.’’ Opmerkelijk is toch wel de rol van Jos van Harten. De Wekerommer die altijd in een aanvallende positie speelde en jaarlijks zijn doelpunten meepikte, is nu ineens laatste man. ,,Het was een probeersel in de voorbereiding. Ik moet zeggen een mooi plekje. Het bevalt goed. Door regelmatig door te schuiven, probeer ik toch ook aanvallend een inbreng te hebben’’, besloot Jos van Harten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie