Doelpunten: Linda Helbling 1-0; Liv Aerts 1-1, 1-2, 1-3.

21 november 2012 om 00:00 Voetbal

Landskampioen Fortuna Sittard kwam zaterdag naar Ede. De eerste helft deed de thuisploeg niet onder voor de bezoekers uit Limburg. Het kwam zelfs op voorsprong toen er in de 20e minuut hands werd gemaakt in het strafschopgebied en Linda Helbling de penalty benutte.

De beste kansen waren voor DTS, maar men was niet scherp genoeg. Na rust maakte Liv Aerts al snel de 1-1. Direct hierop was er een goede kans voor de thuisploeg, maar de bal ging naast. De tegenstander maakte de kansen wel af en zo nam Fortuna in de 64e minuut de voorsprong over toen Liv Aerts de verdediging te snel af was. Het was alles of niets voor DTS in de slotfase. De kans op de gelijkmaker was er wel, maar ook deze werd niet benut. Liv Aerts besliste de wedstrijd in de 88e minuut en zette hiermee een hattrick op haar naam. Tot het laatste fluitsignaal bleef DTS strijden, maar dit mocht niet baten; het bleef 1-3. Zaterdag de laatste wedstrijd van de eerste bekerronde: 14.30 uur tegen Blauw-Wit in Nijmegen.