Doelpunt: Bilal Laoikili 0-1.

5 december 2012 om 00:00 Voetbal

Montfoort ging na de 0-1 zege bij DTS Ede opgelucht het veld af. ,,Een gelijkspel was de verhouding. Maar waar DTS kansen liet liggen, scoorde Montfoort wel”, blikte trainer Eric Speelziek terug. Hij zag zijn ploeg door een mooi afstandsschot op een 0-1 achterstand komen. Bij DTS kregen Daniel Veenendaal, Ali Alkan en Ruben Rip goede mogelijkheden. ,,Ruben kon gelukkig spelen. Zijn op de training opgelopen blessure stond meespelen gelukkig niet in de weg. Jammer, dat hij in de slotfase met ‘rood’ werd weggestuurd”, vervolgde de trainer. DTS en Montfoort wisten in de tweede helft weinig kansen te creëren. Met nog tien minuten te spelen, werd Ruben Rip neergelegd. Een Montfoortse speler ging op zijn enkel staan. ,,Daar reageerde hij niet goed op”, had de trainer gezien. In de slotfase kreeg ook invaller Achraf voor een gevaarlijke sliding eveneens rood. ,,Montfoort speelt soms op het randje, en kreeg een aantal gele kaarten. DTS moet daarin niet mee gaan, of slimmer zijn. Hoewel DTS heeft verloren, kan ik de ploeg geen verwijt maken. Er is geweldig geknokt.’’