‘Onder de Leden’

5 december 2012 om 00:00 Voetbal

* FC Jeugd wil graag promoveren. De stand op de site werd lang verkeerd weer gegeven. Spero kreeg twee punten minder toegewezen. Maar helaas is de KNVB stand maatgevend voor promotie. FC Jeugd is sterk genoeg dit op eigen kracht te bereiken.

* Harskamp voorzitter Dirk van Wikselaar werd begroet als de ‘Joop Munsterman’. De preses bleek als elftalleider op de bank plaats te hebben genomen. Het enige verschil was na afloop. Buiten bereik van de aanwezige camera’s kreeg Pol een hand. Dat zou ‘Joop’ beter hebben geregisseerd.

* Dirk van Wikselaar kwam hijgend en nat bezweet de Otterlose bestuurskamer binnen. Net tachtig minuten in het derde gespeeld. ,,Nee, niet als keeper maar als middenvelder. En dat met 138 kilo schoon aan de haak”, grapte hij. ,,Kon je het geen hele wedstrijd volhouden’, was de logische vraag. ,,De scheidsrechter kortte de wedstrijd in. En ik heb me niet verzet”, reageerde Van Wikselaar alert.

* De media stond braaf de opstellingen over te schrijven. Bij Otterlo werkte de printer niet. ,,Dat is nog eens echt handwerk van ouderwetse journalisten”, kregen zij om de oren geslingerd.

* Otterlo speler Lars Kluiwstra heeft zich opgegeven voor de toneelschool. Voor zijn voetbal carrière wordt gevreesd. De geblesseerde speler moest worden gewisseld. Maar de invaller Evan Theunissen was nog niet klaar. Zijn shirt lag nog in de kleedkamer! Trainer Bart Schreuder gebaarde en schreeuwde: ‘liggen’. Kluiwstra viel als een blok, gelijk een echte acteur, neer.

* Toch wel makkelijk, twee trainers op de Harskamp bank. Waar Jan Willem Pol iets riep, herhaalde Dirk van Wikselaar het nog luider. Het leek alsof de echoput van Apeldoorn naar Otterlo was verplaatst.

* Trainer Jacob van Zanten van Lienden was geschorst. Vanaf de tribune coachte hij vooral de tweede helft luid en duidelijk. Zo heeft een schorsing weinig zin was dan ook een opmerking richting de trainer. ,,Mijn schorsing is om 15.30 uur afgelopen’’, reageerde de lachende Van Zanten.

* Ondanks zijn veelvuldig meeleven met Lienden, kreeg Van Zanten de sympathie van de Lunteren supporters. De opmerking richting zijn spitsen een actie te gaan maken en daarna te gaan liggen, want we hebben nog een pingel tegoed, zorgde voor veel gelach. ,,Die man moeten we voor onze feestavond uitnodigen’’, merkte een Lunterse supporter op.

* Johan Pater kreeg zaterdag zijn snelste gele kaart in zijn carrière. Op het moment dat hij als invaller het veld in wilde, merkte arbiter René van Beersum op dat de kleur tape op zijn sokken dezelfde moest zijn als die van zijn sokken. De reactie dat de scheidsrechter een mierenn… was, kostte Pater een kaart.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie