Jacco Meurs is ook volgend seizoen trainer van sv Achterveld.
Jacco Meurs is ook volgend seizoen trainer van sv Achterveld. Foto Rinus van Denderen

Bennekommer Jacco Meurs door als trainer bij Achterveld

5 januari 2021 om 08:12 Voetbal

BENNEKOM Na een kort onderhoud besloten Jacco Meurs en het bestuur van sv Achterveld dat het contract met de 38-jarige hoofdtrainer uit Bennekom met een jaar verlengd wordt. ,,We willen beiden graag met elkaar door.’’


Peter Pos

Een jaar geleden vroeg Jacco Meurs nog om een maand bedenktijd. Mocht er voor eind januari een interessantere club komen dan Achterveld, dan kreeg de trainer de ruimte om in gesprek te gaan. Nu hoefde dat niet eens van de ambitieuze trainer uit Bennekom.
,,Ik ben nu bezig aan mijn tweede seizoen bij Achterveld en het ziet er weer naar uit dat we het niet gaan afmaken’’, aldus de oud-speler van Bennekom. ,,Ik zou het raar vinden als ik hier vertrek zonder dat ik één volledig seizoen trainer ben geweest.”
,,Het belangrijkste is trouwens dat ik het gewoon heel erg naar mijn zin heb en graag wil blijven. Er staat een erg goede spelersgroep voor vierdeklasse-begrippen. Toen ik begon was het doel om de stap naar de derde klasse te maken, die ambitie is er nog steeds.”
Meurs heeft zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Ook als trainer wil hij de top van het amateurvoetbal bereiken. ,,Achterveld is mijn eerste club als hoofdtrainer, dan is het logisch dat het de bedoeling is om stappen te maken. Alleen heb ik daar nooit echt een tijdsbestek aan gehangen.”
,,Dus ik heb vooraf niet gezegd na twee, drie of vijf jaar wil ik verder. Dat moet je pas doen als je het moment daar is. Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar bij Achterveld. Daarom heb ik ook niet getwijfeld om nog een jaar te blijven.”
,,Nu duidelijk is dat ik blijf ga ik snel met de staf in conclaaf. We werken prettig met elkaar samen, dus ik hoop dat iedereen doorgaat. Daarna gaan we peilen wie er van de spelersgroep doorgaat of niet. Ik denk dat de meeste jongens doorgaan.”
,,De laatste weken trainen we niet meer. Met tweetallen is het ook niet heel zinvol. Een aantal jongens zei ook heel eerlijk dat ze het moeilijk vinden om zich te motiveren zonder licht aan het einde van de tunnel. Dat begrijp ik. Hopelijk kunnen we snel weer voetballen, maar op dit moment is de situatie nu eenmaal zo dat het nog niet kan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie