Wie worden de tegenstanders van VV Lunteren in Regiocup?
Wie worden de tegenstanders van VV Lunteren in Regiocup? Theo Beumer

KNVB komt met indeling Regiocup

9 april 2021 om 10:11 Voetbal

EDE De KNVB verwacht dat in mei de wedstrijden om de Regiocup gestart mogen worden. De indelingen voor de jeugd zijn inmiddels bekend. De senioren horen volgende week (na 14 april) waar zij aan toe zijn.

Eip Janssen

De KNVB bedacht de strijd om de Regiocup omdat voor het tweede achtereenvolgende seizoen de competitie in het amateurvoetbal niet kan worden afgemaakt. Bedoeling van de Regiocup dat is teams – liefst op fietsafstand – om de reisbewegingen te beperken tegen elkaar zullen mogen spelen. De poules bestaan uit zes of vier teams. De KNVB verwacht dat in mei kan worden gestart en de strijd om de Regio Cup eindigt dan eind juni.

Het is op dit moment nog onduidelijk of de overheidsmaatregelen toestaan dat er weer wedstrijden mogen worden gespeeld tussen de verschillende vereniging. Zoals bekend mag er wegens het coronavirus alleen maar getraind worden en mogen spelers tot 27 jaar onderlinge verenigingswedstrijden spelen.

Bij de senioren nemen voor zover nu bekend uit de gemeente Ede alleen FC Jeugd, Ede/Victoria en VV Lunteren deel aan de Regiocup.

Eersteklasser Bennekom legde contact met DTS Ede, DUNO D, De Merino’s, VRC en SDV Barneveld. Deze zes teams willen zodra de corona maatregelen dat toestaan van start gaan ook met een eigen wedstrijdenreeks.

Bij de overige eerste elftallen hebben een aantal verenigingen niet gewacht op wat de KNVB zou bedenken. Blauw Geel ’55, KSV Fortissimo, SDS ’55, Advendo’57 en de Wageningse clubs SKV en ONA ’53 hebben een eigen opzet gemaakt. Dit geldt ook voor de tweede elftallen van de deelnemende verenigingen die elkaar ontmoeten.

SV Otterlo gaat deelnemen aan een door Elspeet opgezet regiotoernooi. De overige deelnemers zijn Stroe, VVOP, Terschuurse Boys, VVOP en Zwart Wit.

Edesche Boys en SV Harskamp maakten al in een vroegtijdig stadium bekend aan geen enkel toernooi mee te willen doen. Edesche Boys gaf wel aan zelf oefenwedstrijden te willen organiseren.

REISBEWEGINGEN Het lukt de KNVB overigens niet in alle gevallen om bij de jeugd een ‘fietscompetitie’ in elkaar te zetten. Zo moet bijvoorbeeld Blauw Geel ’55 JO 19-1 uitkomen tegen drie Arnhemse club en het uit Beneden Leeuwen afkomstige Leones. Leones JO 19-1 bezoeken betekent 48 km met de auto en bij veertig minuten rijden. Bennekom JO 19-2 is de dichtstbijzijnde tegenstander.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie