De Edese voetballers met op de voorgrond Soufiane Touzani.
De Edese voetballers met op de voorgrond Soufiane Touzani. Redouan Hazzat

Voetballende Edenaren dagen team Touzani echt uit

2 mei 2021 om 17:05 Voetbal

EDE ,,Spelen tegen een door Soufiane Touzani samengesteld voetbalteam is geweldig. Natuurlijk had ik op winst gehoopt maar ondanks de 5-10 nederlaag kijk ik met plezier terug op deze happening”, opent Redouan Hazzat.

Eip Janssen

De Edese voetballers Mohamed Bendadi (Bennekom, GVVV en TEC Tiel), Redouan Hazzat (Bennekom en NSC Nijkerk), Mart de Jong (DTS Ede en GVVV), Hoessein Jabir (SV Huizen, Zuidvogels en NSC) en Alpay Yuzceg (ZVV Ede en Turks zaalvoetbal international) zijn sinds zondagmiddag te zien op You Tube (https://www.youtube.com/watch?v=tLj3Yh86c3I)

De bekende Edese voetballers gingen de strijd aan met een door Soufiane Touzani samengesteld team.

,,Het was echt geweldig. Dat we uiteindelijk verloren doet daar niets aan af. Het was vanaf de eerste tot de laatste minuut uitstekend geregeld. Mart (De Jong, red.) blufte in de opening nog dat wij zijn team wel zouden verslaan. Daar werd wat gniffelende door de tegenstanders op gereageerd. En achteraf misschien wel terecht. Maar het compliment dat Soufiane Touzani na afloop aan ons gaf zegt genoeg. Jullie hebben de plaats Ede op de kaart gezet. Wat een klasbakken zijn jullie als voetballers”, meent Redouan Hazzat.

De Streetcaptains onder leiding en inspiratie van Touzani zijn bekende straat/zaalvoetballers uit Rotterdam die al meerdere steden makkelijk hebben verslagen.

De jeugd behoeft weinig meer gezegd te worden wie Soufiane Touzani is. Hij werd in 1986 geboren in Bloemhof, een wijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. Hij bleek een getalenteerde speler, die na Spartaan’20 gescout werd door Feyenoord en later overstapte naar de toenmalig profclub HFC Haarlem. Een ernstige blessure (scoliose), een ernstige vergroeiing aan de wervelkolom dwong Touzani te stoppen met voetballen.

,,Een sport die Soufiane nooit echt uit zijn hoofd heeft gezet. Ballen hooghouden mocht en hij werd daarin steeds beter met hooghoudtrucs. Later werd hij professioneel straatvoetballer en kreeg een rol in het computerspel FIFA Street. De filmpjes die hij postte op social media kregen steeds meer aandacht. Zijn trucs werden onder andere toegepast door Marcelo (Real Madrid) en Neymar (Paris Saint-Germain). Touzani is verder een drukbezet baasje, naast vlogger en rapper, werkte hij mee aan het NOS-programma Zappsport (NOS). Sinds jaren is hij actief als ambassadeur voor de organisatie Rotterdam Sportstad. Touzani is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. Samen zetten zij zich in om sport en spel te stimuleren bij kinderen op de Cruyff Courts. Hij is een wereldberoemde freestyle voetbalpionier. Voetbalgrootheden als Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Sergio Agüero (Manchester City), Thierry Henry (Arsenal)of de Braziliaan Ronaldinho kijken met verbazing deze staatvoetbaltovenaar van wereldklasse”, zegt Hazzat bewonderend.

Dat de Edese voetballers hun krachten met de Streetcaptains mochten meten streelde wel. 

,,Ik had wel tien teams kunnen opstellen. Elke voetballer, ongeacht zijn of haar niveau wil zoiets weleens meemaken. Maar je moet keuzen maken. Hoe lastig ook. Ik ben heel blij dit te hebben mogen beleven. Niet alleen voor ons team, maar gewoon de positieve uitstraling voor een plaats als Ede. We zetten ze toch maar in de belangstelling. Het filmpje was binnen no time duizenden bekeken. En de reacties zijn onvoorstelbaar hoog”, gaat Hazzat enthousiast verder.

TOPPER Een ander hoogte punt ook te zien in de video is de aanwezigheid van rapper Henkie T. 

,,Hij komt waarschijnlijk binnenkort langs bij het door mij getrainde FC Bordeauxboys. Zij worden waarschijnlijk ook uitgenodigd voor een sessie bij Soufiane Touzani”, lacht Redouan Hazzat.

Redouan Hazzat heeft met Bordeauxboys de eerste stappen gezet en binnenkort hoopt hij samen met Mohamed Bendadi (Jongerenwerker Malkander, red.) nog mooie straatvoetbalactiviteiten in Ede te organiseren

Na een korte adempauze verraadt de talentvolle Edenaar nu bij NSC (Nijkerk) spelend dat de enige die niet opgewonden raakte onder alle aandacht de hoofdrolspeler zelf was.

,,Soufiane is op zijn gebied een klasbak maar blijft gewoon. Chalid Aktitou (FC Bordeauxboys) waar ik training aangeeft mocht mee als ballenjongen. Voor Chalid een hoogtepunt in zijn nog jonge voetballeven. Maar dan zie je hoe gewoon zo’n ster, want dat is hij toch, zich aanpast. Een grapje en een grol maken met onze jonge ballenjongen. Zo ontspannen.”

WEDSTRIJD ,,De wedstrijd zelf werd met speciale regels gespeeld. Doel was dat een team binnen vijfenveertig minuten als eerste de tien doelpunten moeten halen. Dat wij (team Ede, red.) het goed hebben gedaan blijkt wel uit het feit dat het ingespeelde team van Soufiane Touzani de 10-5 pas bij minuut 42,43 bereikte. Later hoorde ik dat de meeste sessies al eerder afgelopen zijn. Bij het Edese team scoorden Hoessein Jabir 2x, Mohamed Bendadi en ik ook twee keer”, kijkt Redouan Hazzat tevreden terug op een mooi avontuur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie