Afbeelding
Wim van Kessel

‘Van Roekel met Team Kuipers naar EK-finale’

5 juli 2021 om 06:16 Voetbal

EDE (ANP) De Edese grensrechter Sander van Roekel krijgt met het team van scheidsrechter Björn Kuipers de leiding over de finale van het EK voetbal. Dat melden meerdere bronnen.

Dick van Egmond, coördinator van de scheidsrechters in het betaald voetbal, kon zondagavond nog niet bevestigen dat Björn Kuipers de finale van het Europees kampioenschap fluit. ,,Ik wil niet op de zaken vooruitlopen. De UEFA komt maandag met mededelingen. Dat wacht ik af.”

‘VRIENDJESPOLITIEK’ De zaak kwam aan het rollen nadat de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakir in Turkse media de UEFA zou hebben beticht van vriendjespolitiek. Hij gaf daarbij aan naar huis te kunnen, omdat hij niet meer voor een wedstrijd op het EK in aanmerking komt. Daar voegde hij aan toe dan Danny Makkelie de halve finale tussen Engeland en Denemarken krijgt toegewezen, en Kuipers de finale op Wembley fluit. 

Kuipers floot op het EK al drie duels, Tsjechië - Denemarken, Denemarken - België en Spanje - Slowakije. Mogelijk betreft het zijn laatste grote toernooi, al is dat nog niet geheel zeker. Eerder al had hij de leiding bij de finales van de Europa League, de Champions League en de Confederations Cup.

De eerste halve finale op het EK tussen Spanje en Italië wordt gefloten door de Duitser Felix Brych. Dat heeft de UEFA inmiddels bevestigd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie