Mo Laukili
Mo Laukili Theo Beumer

Gehavend DTS Ede blijft AVW’66 voor

11 september 2021 om 20:29 Voetbal

EDE DTS Ede heeft haar tweede bekerontmoeting gewonnen. Tegen tweedeklasser AVW’66 werd het 2-0.

Trainer Arnold Brehler moest vooraf alle zeilen bijzetten voldoende bezetting op de bank te hebben. ,,Pas een paar minuten voor de wedstrijd kreeg ik de namen van twee spelers die bij O19 hadden mee gespeeld.’’  Deze twee spelers, Michael van der Mast en Quail el Hassnaoui maakten in de slotfase hun debuut. 

Brehler zat heel krap in zijn mensen. ,,Jasper Verstraten en Haikaz Vervaart waren afwezig. Bram Holman, Joël van Wijk, Frank Hol en Jesse Buikema zijn geblesseerd. Evert Palm had last van zijn achillespees, en begon daarom op de bank. Huub Siefkes viel in de warming up uit. En zoals bekend is Geert de Jong langdurig geblesseerd.’’ Jonge spelers als Wail Kada en Etienne Baars stonden in de basis.

,,Dat we een grote selectie hebben, kwam nu al direct van pas. In heb de hoop dat het merendeel van de afwezige spelers over twee weken bij het begin van de competitie beschikbaar is. Joël van Wijk hervat komende week de training. Jammer is wel dat Frank Boers nog op vakantie gaat.’’

,,Ook met deze ploeg waren wij beter en technisch vaardiger dan AVW. Roy Ploeg kreeg de eerste helft drie kansen, waarvan er twee tegen de kruising en lat gingen. Na de rust ging AVW wat opportunistischer spelen. Wij hadden even wat minder grip. Uiteindelijk met een vrije bal in de korte hoek wist Frank Boers de 1-0 te maken. En uit een voorzet van Mo Laukili maakte hij ook de 2-0’’, had Brehler gezien. Mo Laukili stond in eerste instantie niet bij de selectie van DTS Ede. Maar de aanvaller is toch weer terug gekeerd.

,,Ik denk al met al met een prima overwinning’’, oordeelde Brehler. Als DTS komende zaterdag bij Spero wint, is het sowieso zeker van de volgende bekerronde.

Na het last minute vertrek van Martin Speelziek naarSDS’55, heeft Arnold Brehler in de persoon van Jan Jaap van der Poel een nieuwe assistent. ,,Daar ben ik heel blij mee. Jan Jaap is een vakman met een voetbalvisie. Hij deed al het een en ander bij DTS. Maar mooi dat hij dit ook wil doen.’’

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie