Theo Beumer

Harskamp en Fortissimo spelen gelijk

18 september 2021 om 17:57 Voetbal

HARSKAMP De supporters van de vierdeklassers Harskamp en Fortissimo zagen de ‘bekerclash’ uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel eindigen.

door Eip Janssen

De trainers Collin Oosterholt (Harskamp) en Paul Bremer (Fortissimo) hadden vanuit de dug-out een wat andere wedstrijd gezien dan de uiteindelijke 3-3 uitslag.

Beide trainers verantwoordelijk voor hun selectie meenden dat zij de winst hadden verdiend.

Zeker was wel dat beide ploegen het uiterste van zichzelf vergden. In de tweede helft sloop de vermoeidheid in de ploegen en enige krampgevallen waren het resultaat.

De thuisclub nam een 2-0 voorspong door doelpunten van Anouar Haouat en Talib Azerkan. Fortissimo kwam in de tweede helft langszij. Dennis Veer en Ruud Schuurman scoorden.

De bij Harskamp ingevallen Bartosz Lipinski leek de thuisclub de zege te bezorgen: 3-2. In de slotfase kwam Fortissimo echter langszij via Dennis Veer: 3-3 (foto).

COMMENTAAR Harskamp trainer Collin Oosterholt zag zijn ploeg een goede wedstrijd spelen.

,,Ik denk dat Harskamp in de eerste helft verdiend op voorsprong kwam. Natuurlijk kreeg Fortissimo ook wel wat kansen”, oordeelde Oosterholt.

In de rust gaf hij zijn ploeg mee om alert te blijven. ,,Ik wist dat Fortissimo zou gaan drukken. In de eerste helft hadden zij zich aan ons aangepast. In de tweede helft viel de aansluitingstreffer al binnen twee minuten. Toen kregen we het best moeilijk. Keeper Guido de Geit stond overigens uitstekend te keepen. Dan met nog enkele minuten te spelen een 3-2 voorsprong verspelen is zuur. Of ik met het gelijke spel kan leven? Nee, eigenlijk niet. De gelijkmaker viel in mijn ogen heel ongelukkig. Er werd naar Lars (Van Wikselaar, red.) geroepen. De scheidsrechter dacht dat er ‘los’ geroepen werd en gaf een indirecte vrije bal tegen. Daaruit ontstond de 3-3”, ging de Harskamp trainer verder.

Oosterholt denkt dat zijn ploeg klaar is voor de competitiewedstrijd zaterdag tegen Prins Bernhard.

,,Linkerrijtje halen dan doet mijn elftal het gewoon goed”, besluit Collin Oosterholt.

Collega Paul Bremer keek met wat gemengde gevoelens terug op het gelijke spel.

,,Een man of acht die bij de selectie horen waren afwezig. Drie spelers van het tweede, waarvan een in de basis hebben ons geholpen. Conditioneel was Fortissimo denk ik sterker. Een ruime zege had mogelijk geweest. Maar het scoren bleef achterwege.”

Bij de 2-1 speelde Mohammed Hamdani de bal hard in en Dennis Veer scoorde. ,,Veer nam de bal gelijk goed aan richting goal en schoot beheerst binnen. ,,Bij de derde goal was Dennis Veer ook koel. Een Harskamp verdediger kon de bal niet goed wegkoppen en hij kwam 1 op 1 te staan met de keeper. Ik denk gezien de kansenverhouding dat winst van Fortissimo niet tegen de verhouding in was geweest”, eindigt Bremer.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.