Afbeelding
Boudewijn van de Velde

Edesche Boys schrijft historie met forse zege

26 september 2021 om 17:26 Voetbal

EDE Edesche Boys heeft de vijand, in dit geval RKPSC uit Pannerden, maar ook zichzelf verrast. De 6-2 zege voor de Edesche Boys kan de boeken in. En betekende tegelijkertijd ook dat de Edese club in de vijfde klasse koploper is.

door Eip Janssen

,,Geen idee wanneer Edesche Boys met zulke grote cijfers voor het laatst heeft gewonnen”, opende een zeer tevreden trainer Rudy Möller.

ARCHIEF Het antwoord was dat Edesche Boys op 1 november 2015 een vergelijkbare grote zege behaalde. Het Arnhemse Elsweide werd met 7-1 verslagen. Voor de eerste plaats op de ranglijst moeten we zelfs terug naar het seizoen 2008/2009. Trainer Etienne Jansen zag zijn team kampioen worden en promoveren naar de vierde klasse.

,,Dat is voor mij nostalgie. En ik vrees voor vele van onze supporters ook. Maar wel mooi.”

Daarna was de trainer weer terug in de realiteit.

 Ik denk dat de zege als we in de tweede helft wat geconcentreerder waren blijven spelen nog groter had kunnen zijn. Maar de 3-0 ruststand was ook mooi.”

Edesche Boys zag Ferrocci Kleijer, Frank Slotboom en Mark van Engelshoven scoren. ,,Frank zelfs met zijn chocoladebeen. RKPSC kreeg ook wel wat kansjes maar onze doelman Jeffrey Fonseca (archieffoto) stond goed te keepen. Hij (Jeffrey) is net als ik een speler die lastig kan kiezen tussen keepen of voetballen. Maar voorlopig is hij mijn eerste keuze”, legde de Edesche Boys trainer uit.

In de tweede helft zette Ferrocci Kleijer de stand op 4-0. Het spel leek gespeeld. Maar daar dacht RKPSC anders over.

,,We kakten even in. Dat betekende dat de gasten onnodig op 4-2 konden komen. Daarna herpakte het elftal zich weer. Joël Romijn en Mark van Engelshoven zorgden voor de duidelijk 6-2 zege. Koploper bij mijn debuut als trainer van de hoofdmacht. Een zwaluw maakt geen zomer maar er zijn slechtere dagen te bedenken”, glunderde Möller breeduit.

Zondag gaat Edesche Boys op bezoek bij SC Rijnland. Ook een ploeg die de eerste competitiewedstrijd in een zege wist om te zetten.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie