Gera op den Kelder kop op het doel
Gera op den Kelder kop op het doel Geert Nieuwenhuis

Vrouwen DTS Ede Vrouwen winnen zwaar bevochte topper tegen FC Rijnvogels (2-1)

30 oktober 2021 om 20:19 Voetbal Deel je nieuws

In de eerste helft was het FC Rijnvogels die in het eerste kwartier een overwicht had en zelfs een kop kans kreeg. Vervolgens was het DTS die eigenlijk uit het niets de score opende via een doelpunt van Jill Pijnappels. FC Rijnvogels was niet onder de indruk en mede door een te laag tempo en veel onnodig balverlies van DTS kregen de bezoekers enkele grote kansen waarbij zelfs de bal 2x van de doellijn werd gered. FC Rijnvogels had dan ook de rust met een voorsprong in moeten gaan.

Zover kwam het niet en na rust waren de rollen omgedraaid. DTS kreeg nu grote kansen welke door de prima keeper knap gered werden. Toch kwam DTS, nu wel verdiend op 2-0 door Dominique van Wensveen. DTS bleef aandringen, echter was het nu FC Rijnvogels die plotseling uit een hoekschop de aansluitingstreffer maakte 2-1.

DTS had direct na de aftrap de 3-2 moeten maken. Sofie Houba omspeelde knap de keeper maar haar inzet werd nu bij FC Rijnvogels voor de doellijn gered.

Het laatste kwartier kwam FC Rijnvogels weer meer opzetten zonder echt gevaarlijk te worden. In de slotfase kregen zij nog een vrije trap en een hoekschop waarbij de keeper als gebruikelijk ook mee naar voren ging. Schoten gingen echter hoog over. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en kon DTS 3 zwaarbevochte punten bijschrijven. 5 gespeeld en 5 gewonnen. Het blijft een knappe prestatie.

Volgende week opnieuw een zware wedstrijd waar DTS na de bekerwedstrijd nu opnieuw FC Eindhoven (uit) treft, maar nu dan voor de competitie. Een week later treft DTS FC Rijnvogels opnieuw, maar dan in Katwijk voor de beker.

Sofie Houba ziet haar inzet voor de lijn gestopt worden.